Cristian Lazăr și Saima Daniels,  el - orădean, ea - africană. S-au căsătorit, civil, anul acesta, pe 6 ianuarie, la Primăria Oradea, fiind unul dintre cele mai frumoase și deosebite cupluri care și-au unit, în ultima vreme, destinele în orașul de pe Crișul Repede.

 

Cristian Lazăr s-a născut în Oradea, în urmă cu 26 de ani, fiind de profesie inginer cercetător în domeniul spațial. În prezent, se ocupă cu testarea echipamentelor de bord ale sateliților la Compania multinațională Airbus (divizia spațială din Friedrichshafen, Germania). Airbus este lider și pionier internațional în industria aerospațială. Cristian lucrează de doi ani la Airbus, și tot de atâția ani locuiește în Germania.

Saima Daniels are 25 ani, și s-a născut în Polokwane, Africa de Sud. Anul trecut, în octombrie, a absolvit, cu distincții înalte, Facultatea de Psihologie și Știința Comunicării, în cadrul Universității Africa de Sud. De asemenea, tânăra mai are două specializări: în PR și Business Communications.

 

O poveste de iubire ca-n filme

Povestea de iubire dintre Saima și Cristian a început în data de 10.06, în urmă cu doi ani, și, interesant, ca o reflexie, este faptul că tinerii au oficiat cununia civilă anul acesta, pe 06.01, Cristian mărturisind că 6 a fost mereu cifra sa norocoasă.

„Prima pagină a cărții noastre de iubire a debutat pe 10 iunie 2016, când începea și Campionatul European de Fotbal. Deși nu eram de mult timp fan al fotbalului, câțiva prieteni de la Airbus m-au convins, atunci, să celebrăm începerea jocurilor, mai ales că juca România, iar eu eram singurul român din echipă. După ce ne-am așezat la masă, la acest „biergarten”, lângă mine, în partea dreaptă, dintr-un alt grup de oameni pe care nu îi cunoșteam, stătea o domnișoară frumoasă, mulatră, care mi s-a părut foarte interesantă, de cum am văzut-o”, își amintește Cristian. În scurt timp, a aflat că o cheamă Saima.

„Am început să discutăm, să glumim, iar la un moment dat, o doamnă de lângă mine, auzindu-mă că vorbesc în limba engleză, m-a întrebat de unde sunt, după care, a adăugat: „Și iubita ta, de unde este?”... În acel moment, am rămas fără cuvinte, vreme de câteva secunde, neștiind dacă să răspund la întrebare sau să neg faptul că era iubita mea. Așa că am mers pe prima variantă, și am răspuns: „Ea este din Africa de Sud...”. Zâmbind, doamna mi-a răspuns că suntem drăguți și că ne stă foarte bine împreună”, a rememorat Cristian momentul în care a început frumoasa lor poveste de iubire.  

„Deși România a pierdut meciul în seara aceea, eu l-am câștigat pe al meu. Azi, pot spune că am câștigat nu doar un simplu meci în viață, ci întregul campionat”, mai spune tânărul.

 

Cristian a câștigat „Campionatul”

În data de 3 octombrie, Cristian a cerut-o pe Saima de soție, pe când tânăra era încă în Africa de Sud, iar el în Germania. A făcut acest pas prin intermediul unui apel video, luând-o, total, prin surprindere.

„Ca de obicei, când lucrurile merg bine, ceva trebuie să intervină și să le încetinească. În cazul nostru, am avut multe bătăi de cap cu birocrația și cu demersul procedurii, pentru ca, în final, Saima să ajungă în România și să avem toate documentele necesare pentru a putea oficia căsătoria, iar într-un final, să se mute cu mine, în Germania”, mărturisește Cristian.

Saima este interesată de cultura și istoria noastră, de frumusețea acestor locuri, pe care le-a îndrăgit din primul moment. Tânăra consideră, însă, că ar trebui să ne promovăm mai mult turismul. Fiind deja de trei săptămâni în România, Saima a început să prindă câteva cuvinte, preferatele ei fiind: „sarmale”, „nu acum”, „La revedere”, „aici”, „acolo”, „Cristi, dragă...” și „soțul meu”.

Anul acesta, în data de 6 ianuarie, au oficiat cununia civilă, la Primăria Oradea, alături de familie, nași, dar și prieteni. Cel mai probabil vara viitoare, în 2019, va avea loc cununia religioasă și petrecerea de nuntă la Oradea, iar câteva luni mai târziu, și în Polokwane, Africa de Sud.