Un bărbat de 25 de ani din comuna Ineu a fost pus la „răcoare” de poliţişti, după ce a agresat sexual trei tinere din Oradea. Bărbatul în „călduri” a fost reţinut joi pentru 24 de ore, fiind ulterior pus sub control judiciar de Judecătoria Oradea

 

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, în colaborare cu polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea din cadrul IPJ Bihor au depistat joi, 28 iunie, pe raza municipiului Oradea un bărbat de 25 de ani, din comuna Ineu, (Bihor), bănuit de comiterea a trei infracţiuni de agresiune sexuală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea îl bănuiesc pe acesta că, în perioada martie – iunie, pe raza municipiului Oradea, acesta ar fi acostat trei tinere de 19, 18 și 17 ani, toate cu domiciliul în Oradea, pe care le-ar fi agresat sexual. Acesta este bănuit că, în timpul zilei, ar fi urmărit victimele în timp ce se deplasau pe diferite străzi din cartierul orădean Nufărul și, înainte de a intra în imobilele în care acestea locuiau, le-ar fi atins în zonele intime, împotriva voinței acestora. Acesta este bănuit de polițiștii orădeni și că ar fi urmărit-o pe una dintre victime în timp ce se afla la locul de muncă dintr-un centru comercial din Oradea, în mod repetat, fără drept sau fără un interes legitim.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 25 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Oradea. Azi, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a luat față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.