Peste 100 de orădeni au participat sâmbătă seara la concertul rock-comemorativ „Give peace a chance”, eveniment care s-a desfășurat în amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor.

Singurul concert rock comemorativ din lume, „Give Peace a Chance”, a coincis cu sărbătoarea creştinească Schimbarea la Faţă și, aşa cum a spus şi Alexandrina Chelu, amfitrioana evenimentului, „sperăm să schimbăm şi noi lumea la faţă în bine, în fiecare zi.”

Ediţia cu numărul 28 a concertului a fost dedicată comemorării victimelor de la Hiroshima și Nagasaki, la 77 de ani de la atentatul atomic, și a reunit, sâmbătă seară, în amfiteatrul muzeului, artiștii: trupa Mock Surprise (Bökös Rose, Tóth Fábián Tamás, Molnár Dávid); Art Group Music (Malec Esther, Ana Rotar); Sergiu Nica, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Ovidiu Țărău, Alexandrina Chelu-Schorr, Iuliana Băican Chelu, Florin Petroniu Avram și Florian Chelu Madeva.

Conform afișului, singurul artist care a lipsit a fost Emil Sauciuc, din motive de sănătate, în rest au fost prezenți toți. Fiecare a cântat cu mesaj de pace și iubire, cu atât mai mult cu cât anul acesta a izbucnit un război la graniță, mesajul artiștilor fiind mai puternic ca oricând.

Un moment deosebit de emoționat a fost când Ovidiu Țărău a interpretat piesa „Aproape de voi” (Cargo), în memoria lui Lucian Chelu, trubadurul din Parcul Libertății, care a evoluat ultimă dată pe 6 august 2021, în cadrul concertului „Give peace a chance”. În momentul în care i-a pronunțat numele, un vânt puternic a dărâmat stativul de partituri, la care Ovidiu Țărău a spus: „Vedeți, ne-a auzit!”.

Spectacolul a fost prezentat de Alexandrina Chelu-Schorr, care a rostit câteva cuvinte frumoase despre fiecare artist, cu mulțumiri pentru faptul că au răspuns invitației Fundației Rock Filarmonica Oradea, în condițiile în care evenimentul nu a avut nicio finanțare.

„Mulțumirile noastre se îndreaptă către public, artiști și Muzeul Țării Crișurilor, întrucât actualul manager, Gabriel Moisa, a rezonat cu ideea concertului și, în acest fel, vom reuși să-l ducem mai departe, precum am făcut-o de 28 de ani cu domnul Aurel Chiriac. Publicul a fost alături de noi trup și suflet, l-am simțit foarte aproape, un public ales, educat, respectuos...”, ne-a mărturisit Alexandrina Chelu-Schorr.

Concertul s-a încheiat, ca în fiecare an, cu binecunoscuta melodie a lui John Lennon, „Give peace a chance”, interpretată de toţi artiştii prezenţi în spectacol.