Începând de astăzi, în comuna Țețchea purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile deschise. Măsura are rolul de a limita răspâdirea virusului care provoacă Covid-19, comuna Țețechea fiind prima din județul Bihor în care se vor aplica aceste măsuri.

În urma creșterii numărului persoanelor infectate cu Covid-19 în localitatea Telechiu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, întrunit în ședința de marți, 4 august, a decis să pună comuna Țețchea pe lista localităților în care se aplică măsuri severe de protecție:

„Purtarea obligatorie a măștii pe toată raza Comunei Țețchea, atât în spații închise publice (magazin, famacie, cabinet medical, instituții publice etc.) cât și în spații deschise publice. Suspendarea activității de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice și non-alcoolice, organizată de localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației, cu excepția activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice, care nu presuspun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop. Restricționarea activităților religioase in localitatea Telechiu până la data de 25 august. Interzicerea comerțului stradal, ambulant și târgurilor ocazionale. Limitarea accesului în incinta magazinelor de către operatorii economici, astfel încât să se păstreze distanțarea socială și închiderea parcurilor și a terenurilor de sport de pe raza Comunei Țețchea. Măsurile se aplică începând cu data de 5 august 2020 pentru o perioada de 20 zile”, se afirma într-o postare a Primăriei Comunei Țețchea pe o rețea de socializare. Conform aceleiași surse, primul caz de coronavirus a fost depistat joi 30 iulie, cu cinci zile în urmă, în localitatea Telechiu.

În prezent masca este obligatorie în spațiile publice în București și mai multe localități din 23 de județe: Argeş, Dâmbovița, Hunedoara, Gorj, Botoșani, Teleorman, Arad, Galați, Brașov, Prahova, Constanța, Iași, Vrancea, Buzău, Vâlcea, Călărași, Satu Mare, Giurgiu, Dolj, Sibiu, Timiș, Neamț și Vaslui.