O bijuterie situată în centrul municipiului Oradea, pe strada Traian Moşoiu, a fost jefuită ieri dimineaţă. Tâlharul a agresat-o pe vânzătoare, a furat mai multe bijuterii şi s-a făcut nevăzut. Din fericire, femeia şi-a revenit la câteva minute după incident, leziunile suferite nefiind de natură să îi pună în pericol viaţa.

Jaful a avut loc în plină zi, pe o stradă situată în centrul municipiului Oradea. În jurul orei 09.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Oradea au fost sesizaţi că o persoană necunoscută a pătruns într-un magazin care comercializează bijuterii, situat pe strada Traian Moşoiu.
După ce a agresat-o pe vânzătoare, care şi-a pierdut cunoştinţa, autorul a sustras o parte din bijuteriile expuse spre vânzare. Din fericire, femeia şi-a revenit la câteva minute după incident, leziunile suferite nefiind de natură să îi pună în pericol viaţa. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă de cercetare formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, condusă de comisarul şef Cantemir Ursuţa, adjunctul şefului IPJ Bihor. Oamenii legii au prelevat probe şi amprentele lăsate de tâlhar în bijuterie şi încearcă acum să stabilească semnalmentele acestuia. De asemenea, anchetatorii urmează să afle câte bijuterii a reuşit să fure suspectul şi care este valoarea acestora, dar şi dacă societatea comercială îşi luase toate măsurile de siguranţă prevăzute de lege. Cetăţenii care pot oferi orice relaţii care să ajute la depistarea autorului infracţiunii sunt rugaţi să apeleze Poliţia la numărul de telefon 112.

În urmă cu câteva luni, tot în municipiul Oradea, un bărbat şi o femeie au încercat să jefuiască o casă de schimb valutar, ameninţând casierul cu un pistol şi trăgând mai multe focuri de armă. În ultimii ani, în Oradea, alte trei case de schimb valutar şi o maşină de transport valori aparţinând Poştei Române au fost jefuite, în timp ce vânzătoarea unui magazin a fost ucisă de un elev, cu mai multe lovituri de cuţit, scopul fiind tot jaful.