Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia a adus copiilor din Oradea un weekend de poveste, contracarând prin oferta bogată de spectacole şi evenimente efectele vremii capricioase. Sala Arcadia a fost plină până la refuz sâmbătă şi duminică, iar ploaia de baloane promisă de Dr Bubble şi Milkshake în Cetate s-a desfăşurat tot în sala de spectacole.

Weekendul a început în forţă sâmbătă, 17 iulie, la ora 11.00, când, în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii s-a jucat spectacolul „Motanul Încălţat” prezentat de Trupa „Merlin” din Timișoara. Deşi biletele s-au epuitat încă de miercuri, copiii şi părinţi au luat cu asalt Teatrul Arcadia, pe o ploaie torenţială, cu speranţa că locurile pot fi suplimentate. Astfel, organizatorii au răspuns valului de cereri, adăugând scaune în sala de spectacole şi asigurându-se că fiecare copil are acces la reprezentaţia mult visată. Povestea Motanului Încălţat i-a cucerit pe cei mici, care i-au aplaudat îndelung pe interpreţi.

De o primire la fel de călduroasă s-au bucurat şi actorii Teatrului Ţăndărică din Bucureşti, care au sosit în festival cu o propunere curajoasă: un spectacol dedicat adolescenţilor şi maturilor, vârsta minimă anunţată fiind 16 ani. „Visul unei nopţi de vară”, de W. Shakespeare, în regia lui Cristian Pepino, a fost o demonstraţie de actorie şi o dovadă că arta păpuşăriei are nelimitate posibilităţi de exprimare şi o adresabilitate largă. La finele reprezentaţiei actorii au mărturisit că sunt impresionaţi de căldura cu care i-a primit publicul orădean.

De succes s-a bucurat şi premiera trupei Arcadia, „Poveşti populare maghiare”, care a fost prezentată duminică, 18 iulie. Proiectul iniţiat de actorul Igor Lungu, acela de a aduce în faţa spectatorilor poveşti cu tâlc din folclorul altor popoare şi-a găsit uşor drumul spre inimile copiilor. Seara de duminică era dedicată unui Carnaval al Copiilor, care trebuia să pornească din faţa Teatrului Regina Maria, copiii participanţi având promisiunea fermă de a primit în dar acces gratuit la Ploaia de Baloane oferită de Dr Bubble şi Milkshake. Vremea capricioasă i-a convins pe organizatori să renunţe la paradă. Voluntarii Arcadia au aşteptat copiii în Cetate şi în faţa Teatrului Regina Maria, redirecţionându-i spre Sala Arcadia, unde baloanele de săpun au bucurat micii spectatori.

Festivalul pentru Copii Arcadia continuă şi în weekendul 24-25 iunie, cu spectacolele „Povestea Porcului” - Teatrul Clasic Ion Slavici Arad (sâmbătă, ora 11.00, Sala Arcadia) şi „Fata Babei şi Fata Moşului” - Teatrul pentru Copii Ciufulici Ploieşti (duminică, ora 11.00, Sala Arcadia).