Cea de-a II-a ediţie a ORA Jazz Festival s-a desfășurat, în perioada 20 - 22 septembrie 2019, într-unul dintre cele mai valoroase repere arhitectonice orădene - Sinagoga Neologă Sion.

Ediţia de anul acesta a fost posibilă graţie receptivităţii de care au dat dovadă orădenii, municipiul fiind al doilea oraş din România, după Bucureşti, în care este posibilă organizarea unui festival de jazz pentru cunoscători.

Astfel, orădenii s-au putut bucura de Jakob Bro Trio, care a prezentat la Oradea, în premieră pentru Europa de Est, proiectul Bay of Rainbows, dar şi de Mohamed Najem & Friends și Svante Henryson Quartet, care s-au aflat pentru prima dată în România. Mohamed Najem & Friends și Svante Henryson Quartet au transformat pentru trei zile spațiul sinagogii într-o scenă muzicală efervescentă. Potrivit organizatorilor, diversitatea stilistică a fost marca distinctivă și la această ediție: jazz contemporan și piese de jazz american reinterpretate în stil scandinav, improvizații meșteșugite având la bază teme din muzica tradițională și fuzionând inspirat cu muzica electronică, aranjamente jazz ale unor lucrări de muzică clasică. La Oradea a concertat şi saxofonista britanică Nubya Garcia. Grupul său, compus din trei muzicieni londonezi ai noului val în jazz, pune în lumină compozițiile originale ale saxofonistei, un mix de jazz și afro-groove - o adevărată bijuterie care așteaptă să fie descoperită.

Evenimentul a fost  reoganizat de Asociația Culturală Mono și Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR).

Contribuţia APTOR pentru acest festival a fost de 20.000 euro, din care au fost acoperite onorariile artiştilor.