Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Cartierul Ioşia-Nord a devenit neîncăpătoare marți, 12 iunie, cu prilejul serbării de sfârșit de an școlar a copiiilor din grupa mijlocie de la Grădinița Don Orione.

Intitulată „În lumea basmelor”, activitatea a cuprins cântece și poezii, pe care cei 26 de preșcolari le-au pregătit împreună cu educatoarele lor, Diana Suciu și Alexandra Miheș.

Fiecare copil a dat viață unui personaj din poveștile și basmele învățate pe parcursul anului școlar: „Scufița Roșie”, „Capra cu trei iezi”, „Albă ca Zăpada”, „Puf Alb și Puf Gri” etc.

„Eu sunt Iepurașul Alb/ N-am mințit, să știți copii./ Mama aspru m-a certat,/ Fiindcă borcanul s-a spart./ Dar pe urmă a aflat/ Că Puf Gri l-a răsturnat”, au fost versurile recitate de Teodora, fetița care l-a interpretat pe Puf Alb.

De asemenea, programul a cuprins câteva poezii și cântece în limba engleză, prezentate de copii sub îndrumarea profesoarei Ioana Rittinger, dar și un scurt moment de dans, condus de Giana Sala, instructor de zumba.

Au fost clipe pline de emoție și bucurie pentru toți cei prezenți - părinți, bunici, frați, surori, verișori, unchi și mătuși, care i-au susținut pe micuți cu aplauze, i-au filmat și fotografiat minute în șir.

În mijlocul copiilor s-a aflat, și de această dată, părintele Mihai Fechetă, directorul Centrului Don Orione, care a imortalizat fiecare moment, în jur de 300 de fotografii fiind la dispoziția părinților pe pagina de facebook a părintelui.

La final, pentru prestația lor impecabilă, micii artiști au fost răsplătiți cu câte o surpriză dulce.

„Peste câteva zile, copiii vor intra în vacanța de vară. Le dorim să aibă parte de sănătate și numai bucurii alături de familiile lor”, ne-a declarat educatoarea Alexandra Miheș.