Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” Oradea este gazda simpozionului internaţional de prezentări ştiinţifice cu tema „Dimensiunea practic-aplicativă a pregătirii în domeniul intervenției polițienești”. Simpozionul, care a început ieri și continuă astăzi, 23 iunie, este la cea de-a XV-a ediţie și reunește anual reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din ţară şi de la nivel european.

 

La simpozion iau parte delegaţii ale instituţiilor de învăţământ cu atribuţii în pregătirea şi formarea poliţiştilor, dar şi alte entităţi din domeniul ordinii şi siguranţei publice, din ţară şi din străinătate. Pentru această ediție tematica abordată a dorit să scoată în evidență modul și metodele prin care instituțiile de învățământ din sistemul de ordine și siguranță publică reușesc să pregătească elevii pentru ca aceștia să fie capabili să pună în practică cunoștințele și competențele dobândite în cadrul procesului instructiv-educativ și să le permită absolvenților să se adapteze cerințelor și să răspundă provocărilor concrete cu care se confruntă pe parcursul carierei.

Delegațiile străine participante la această ediție a simpozionului au reprezentat cele două școli din Republica Ungaria (Şcolile Tehnice de Ordine Publică din Miskolc şi Szeged) și delegația din Slovacia (Școala profesională secundară a Forțelor de Poliție Košice). De asemenea,  reprezentanţi ai principalelor instituţii de învăţământ poliţienesc din România au luat parte la activităţile desfăşurate în cadrul simpozionului și au prezentat fiecare, alături de reprezentanții instituțiilor din străinătate, un material de analiză pe tema laturii practic-aplicative a pregătirii în domeniul intervenției polițienești din cadrul instituţiei pe care o reprezintă. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, cele două instituţii de profil ale Jandarmeriei Române, Şcoala de formare şi perfecţionare a personalului Poliţiei de Frontieră Române din Iaşi, dar şi Institutul de Istorie „George Bariţiu” Cluj-Napoca, au participat în cadrul simpozionului cu prezentări pe tema stabilită (metode, dificultăți, exemple). Comisar şef de poliţie Ionel Hotnoga, directorul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, a condus delegaţia instituţiei de învăţământ în cadrul acestui simpozion şi în calitate de gazdă a evenimentului s-a asigurat ca toate activităţile să se desfăşoare în concordanţă cu obiectivele instituţionale în domeniu.