Sub genericul „Zâmbește! Aleargă! Fii fericit!”, sâmbătă, 9 iunie, în Piața Unirii se va desfășura un eveniment inedit. Un concurs care nu va pune accent pe timpii de alergare, ci pe distracție. La fiecare kilometru parcurs, participanții vor trece printr-o poartă de culoare, în care vor fi vopsiți din cap până în picioare cu pudră colorată.

Va fi show. 2 tone de pudră colorată și valuri de spumă sunt pregătite pentru cei mai curajoși orădeni în weekend. Aceștia vor participa la o „întrecere” pe 5 kilometri în care elementul de bază va fi distracția. La fiecare kilometru parcurs, participanții vor trece printr-o poartă de culoare, în care sunt vopsiți  din cap până în picioare cu pudră colorată, 100% naturală, pe bază de amidon de porumb.

„The Color Run” își propune să transmită mai departe magia copilăriei, conturată de eroii Batman, Superman, Iron Man sau Wonder Woman care au luptat pentru o lume mai fericită. Cu toții, au avut nevoie de un imbold, care i-a transformat din normal în extraordinar.

Participanții pot alege una din 3 categorii: Standard Hero, Premium Super Hero sau VIP Legend, iar copiii sub 6 ani pot participa în mod gratuit. Kitul Standard va cuprinde un tricou alb de super-erou, medalie cu unicorn, un buff  (material textil versatil, ce poate fi folosit pe post de bentița, bandana  sau manșetă), o insignă, un număr de concurs și două tatuaje temporare, urmând ca la linia de  sosire fiecare participant să primească o medalie cu unicorn şi un plic de pudră colorată. Accesul în zona de eveniment, Piața Unirii, este permis de la ora 14:00, iar primul start este la ora 16:00. Vor fi mai multe starturi succesive, la fiecare 4-5 minute, iar până la ora 16:30 vor pleca în alergare toți cei peste 1.000 de participanți.

The Color Run Hero Tour susține Fundația Renașterea pentru a derula campanii destinate sănătății femeilor, devenind astfel cauza oficială a celei mai fericite curse de alergare din lume. În România, anual, mii de femei devin supererou învingând cancerul.

Înscrierile se pot face pe site-ul thecolorrun.ro sau direct în Piața Unirii, vizavi de Biserica cu Lună, până pe până 8 iunie, între 10:00 și 21:00. Prețul variază între 89.99 lei și 189.99 lei.

În România, The Color Run a  ajuns la ediția  cu numărul  24,  adunând până acum aproximativ 100.000 de alergători și milioane de zâmbete, în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Mamaia.

În Oradea, evenimentul este  organizat  în parteneriat cu Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și Regiune, cu sprijinul Primăriei  Oradea,  Poliției Rutiere și Poliției Locale.