Ediția din acest an a Târgului de Crăciun Oradea a debutat oficial aseară, cu aprinderea miilor de beculețe care împânzesc atât Piaţa Unirii, cât şi zona centrală şi principalele artere de circulaţie. Aprinderea iluminatului de Crăciun a avut loc la ora 18.00, o oră mai târziu pe scena amplasată în Piaţa Unirii urcând Inna, care a susţinut concertul inaugural al târgului.

Aprinderea oficială a instalaţiilor luminoase specifice sărbătorilor de iarnă a avea loc aseară, la ora 18.00, butonul amplasat lângă bradul de Crăciun din Piața Unirii fiind apăsat de copii, alături de viceprimarul Florin Birta. Luminile s-au aprins îniţial în toată zona centrală, începând din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun, clădirea Primăriei Oradea, Podul Sf. Ladislau, Piața Ferdinand și strada Republicii, după care decorul luminos de sărbători a putut fi admirat în tot orașul. Iluminatul de sărbători a fost realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe. Față de anii precedenți, în acest an au fost amenajate cu figurine luminoase parcurile Dragoș Vodă, Mihai Viteazul, I.C. Brătianu și 22 Decembrie. În total, în acest an, Oradea este împodobită cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, oameni de zăpadă.

După aprinderea luminilor, la ora 19.00, a avut loc concertul inaugural al Târgului de Crăciun, susținut de Inna, o artistă autohtonă de renume internațional. Până în data de 31 decembrie, vizitatorii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii pentru a se bucura de frumusețea sărbătorilor de iarnă într-un decor desprins din povești, din care nu lipsesc mii de luminițe, decorațiuni și suveniruri hand-made. De asemenea, organizatorii promit ca, pe toată perioada Târgului de Crăciun, aici vor fi prezentate tradiții autohtone, concerte live și bunătăți culinare. Ediția 2018 a Târgului de Crăciun aduce în Oradea nu mai puțin de nouă concerte live cu artiști români și internaționali, dar și numeroase momente artistice cu datini și tradiții bihorene. Tot în acest prim weekend al Târgului de Crăciun vor avea loc concerte live susținute de Distinto și Marius Mihalache & Taraf. Joi, 13 decembrie, la Târgul de Crăciun va evolua Ștefan Hrușcă, care îi va purta pe cei prezenți în lumea magică a Crăciunului. Sărbătoarea va continua pe 14, 15 și 16 decembrie, cu un concert aniversar „Celelalte Cuvinte”, un spectacol special oferit de trupa Gospel Touch Choir din UK și cu un recital a capella alături de grupul Blue Noise. În fiecare zi de sâmbătă și duminică, Târgul de Crăciun va fi însuflețit de Ansamblul Folcloric Bihorul, care va prezenta spectacole cu datini și tradiții bihorene de Crăciun și colinde, pe ulița „satului”.

În 20 decembrie, pe scena din Piața Unirii, va urca Ansamblul Artistic Profesionist Crișana pentru un minunat concert de colinde, iar în 22 decembrie Florin Ștefan îi va încânta pe orădeni cu un concert arhaic.

Seara de Revelion nu putea să fie altfel decât spectaculoasă, așa că trecerea dintre ani va fi sărbătorită cu Alessia Gerardi & Fracassoni (IT) și cu un spectacol fabulos de artificii.