Născut la Beiuş în urmă cu 35 de ani, Remus Sime este inginer în IT şi locuieşte, actualmente, la Timişoara. Absolvent al Colegiului Naţional „Samuil Vulcan”, Remus Sime a rămas, indiferent unde l-a purtat destinul, un beiuşean mândru de urbea natală şi un vulcanist convins, motiv pentru care a simţit întotdeauna că are o datorie de onoare faţă de comunitatea în cadrul căreia s-a format.

 

Acestea au fost resorturile care l-au determinat, în urmă cu cinci ani, să iniţieze proiectul „Alerg pentru o cauză”, obiectivul său fiind strângerea de bani pentru acordarea de burse elevilor vulcanişti cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară. Ideea burselor i-a venit în 2012, când, după ce s-a înscris la Viena City Marathon, a realizat că trebuie să dea un sens mai înalt participării sale la competiţia menţionată şi, prin urmare, a lansat proiectul „Alerg pentru o cauză”, concurând sub aceste auspicii la maratonul vienez. Atunci a reuşit să strângă 10.200 de lei, bani care au asigurat burse de un an pentru opt elevi vulcanişti merituoşi.

Ediţia a cincea a proiectului „Alerg pentru o cauză” s-a desfăşurat în perioada 17-18 septembrie, sportivul Remus Sime alergând o distanţă de circa 200 de km între Timişoara şi Beiuş. Startul a fost dat sâmbătă, 17 septembrie, la ora 9, în Parcul Botanic din Timişoara, iar sosirea s-a produs duminică, 19 septembrie, la ora 16.30, în faţa Colegiului Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş, acolo unde Remus a fost întâmpinat de numeroși beiușeni, printre care și mama sa, alături de profesoara Mihaela Ilieș, directoarea adjunctă a școlii menționate. Remus Sime speră să colecteze fonduri şi mai consistente în urma ediţiei din acest an a proiectului „Alerg pentru o cauză”, scopul acestuia fiind acordarea unui număr de zece burse de câte 1.200 de lei fiecare, acestea urmând să răsplătească eforturile unor elevi cu o situație materială modestă, dar care au rezultate foarte bune la învățătură.

Prezent la eveniment, alergând chiar pe ultimii kilometri alături de Remus Sime și de ceilalți voluntari, Adrian Ciorna, președintele Asociației „Bunul Samaritean”, este omul care face, de trei ani, munca de birou din spatele proiectului, ocupându-se de recrutarea alergătorilor voluntari ce-l însoțesc pe Remus Sime, de colectarea donațiilor și de implementarea proiectului de-a lungul anului. În interviul acordat, acesta a subliniat faptul că inițiativa prietenului său Remus Sime este o propagandă făcută sportului, unui stil de viață sănătos și solidarității civice.

La rândul său, profesoara Mihaela Ilieș, directoarea adjunctă a Colegiului Național „Samuil Vulcan”, l-a felicitat pe Remus Sime pentru gestul său și i-a îndemnat pe elevii vulcaniști să facă sport și să urmeze astfel de exemple de înalt simţ civic. Totodată, interlocutoarea noastră a precizat că, până acum, 50 de elevi vulcaniști au beneficiat de bursele „Alerg pentru o cauză” și că, fapt îmbucurător, tot mai mulți sunt cei care contribuie, prin participarea efectivă ori prin donații, la reușita acestui proiect. Printre cei care i s-au alăturat lui Remus Sime la ediția din acest an, fie ca alergători voluntari, fie ca donatori, se află numeroși beiușeni.