Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat de un nou eveniment „Redescoperă Bihorul de bicicletă”, destinația fiind una dintre principalele atracții turistice ale Apusenilor: stațiunea Stâna de Vale.

Organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Happy Land Adventure și primăria Budureasa, evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 8 septembrie, cei peste o sută de participanți de toate vârstele, de la copii de cinci ani, până la oameni aflați la a doua tinerețe, având de parcurs un traseu de circa 16 kilometri, cu o dificultate medie. Startul a fost dat pe platoul din fața Hotelului „Iadolina”, nu înainte ca participanții să guste câteva bucate locale tradiționale, și a urmat un itinerariu punctat cu câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice din arealul renumitei stațiuni bihorene: Izvorul Minunilor, Valea Iadului, cascadele Vălul Miresei și Săritoarea Ieduțului.

După ce au parcurs traseul menționat, cicliștii au luat prânzul, iar apoi programul a continuat, mulți dintre aceștia alegând să se distreze în parcul Happy Land Adventure, cea mai nouă atracție cu care frumoasa stațiune Stâna de Vale îi așteaptă pe turiști. De altfel, unul dintre organizatori, Andrei Resteanu – consultant în management la Agenția de Management al Destinației Bihor, promitea că acest eveniment, primul care promovează cicloturismul și turismul responsabil la Stâna de Vale, va fi repetat în viitorul apropiat, ținând cont și de investițiile făcute aici cu scopul dezvoltării durabile a ofertei turistice.