Reconfigurarea securității și relațiilor internaționale în secolul 21 - Colocviile de la Muzeu
Prof. univ. dr. Iulian Chifu, președinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor, și Early Warning vor susține joi, 19 octombrie, conferința „Reconfigurarea securității și relațiilor internaționale în secolul 21”.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează un nou eveniment de excepție în cadrul Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor: conferința „Reconfigurarea securității și relațiilor internaționale în secolul 21”, care va fi susținută de prof.univ.dr. Iulian Chifu, președinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning, și moderată de prof.univ.dr. Gabriel Moisa, managerul instituției muzeale orădene. Conferința va fi urmată de lansarea tetralogiei „Reconfigurarea securității și relațiilor internaționale în secolul 21” care cuprinde patru volume, ce vor fi prezentate de prof.univ.dr. Gabriel Moisa. Evenimentul va avea loc joi, 19 octombrie 2023, de la ora 17.00, în Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), în timp ce lansarea volumelor va avea loc de la ora 18.00.
Iulian Chifu este un analist politic și expert în securitate internațională din România cu o vastă experiență în domeniul relațiilor internaționale și a lucrat ca diplomat român în diverse funcții. A fost și consilier de securitate al Președintelui României și a participat la procesul de luare a deciziilor politice și de securitate ale țării. Activitatea de cercetare a început-o încă din anul 2007, din postura de director de programe al Grupului de Studii Istorice Contemporane de pe lângă Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană al Academiei Române, filiala Iaşi, urmând mai apoi ca director al Centrului de prevenirea Conflictelor a Fundaţiei Academice a Mării Negre, Bucureşti, iar în prezent ca președinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning, București.
și concise.
Conferința se adresează atât publicului larg, interesat de subiectele abordate, cât și studenților, constituind o oportunitate importantă de a dialoga direct cu un expert, de a-și îmbogăți cunoștințele și îmbunătăți capacitățile analitice. Evenimentul este organizat împreună cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării și Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.
Intrarea la eveniment este liberă în limita a 150 de locuri.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.