Aula Magna a Universității din Oradea este gazda ediției cu numărul 14 a galei „Expediţia – Chemare în necunoscut”, în cadrul căreia au loc proiecţii video și slideshow-uri cu specific montan. Evenimentul este organizat de Clubul de Speologie Cristal Oradea, în parteneriat cu Universitatea din Oradea.

 

 

Luni, 4 februarie, în prima zi a galei, au fost prezentate următoarele proiecții video: „Premieră mondială în peretele sudic – Vârful Pumori 7.161 m – Traseul Călătoria Micului Prinţ” (a prezentat Torok Zsolt); „Explorarea unei peşteri noi din Munţii Apuseni” (Mihai Besesek); „Peşteri scufundate – Mexic” și „Avenul din Tăul Morii” (Radu Pușcaș); „Liliecii din peşterile României: un tezaur de importanţă europeană” (Szilard Bucs). Aproximativ 200 de persoane au participat la aceste prezentări. La final, a fost organizată și o tombolă, în cadrul căreia au fost extrase trei bilete câștigătoare, premiile constând în produse legate de drumeție și turism.

Gala Clubului de Speologie Cristal a continuat ieri, ocazie cu care orădenii prezenți în Aula Magna au aflat detalii interesante despre experiența prin care a trecut Radu Păltineanu, primul român care a traversat cele două Americi pe bicicletă, din Alaska până în sudul Argentinei. Interesante și provocatoare au fost și expunerile următorilor invitați: Emilia Șuteu - „Cu caiacele prin Delta Dunării”; Dorin Chiș - „Waterwalker” și Vlad Căpuşan – „Vertical”.

Astăzi, 6 februarie, în ultima seară a galei, vor fi prezentate, de la ora 18.00, următoarele proiecții: „Imagini din Peştera Micula” – prezintă Tibor Botoș, „Noi orizonturi speologice – Pakistan” - Oana Chachula și „Căţărare la capătul lumii” – Mihai Prundeanu.

Intrarea la eveniment este liberă.