La fel ca ieri, 16 iunie, şi astăzi, 17 iunie, orădenii care trec pe strada Republicii au prilejul de a admira cele mai frumoase tablouri realizate de pictorii din judeţul Bihor. Cu sprijinul Primăriei Oradea, artiştii plastici anunţă sosirea vacanţei estivale, colorând strada Republicii cu peisaje, portrete, icoane, natură moartă sau teme abstracte, executate în diverse tehnici.

 

Evenimentul expoziţional este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor. Artiştii plastici şi-au instalat lucrările pe strada Republicii încă din dimineaţa zilei de ieri şi îşi aşteaptă vizitatorii şi astăzi, între orele 10.00-19.00.

„Am considerat că sunt binevenite creaţiile pictorilor noştri, care se alătură astfel iniţiativelor de a aduce arta mai aproape de oameni. Pentru artiştii plastici această expoziţie este un prilej de a schimba impresii înaintea celor două tabere de creaţie care sunt organizate de instituţia noastră la Bratca”, a spus asist. univ. dr. Anca Popescu, referent de specialitate în cadrul CJCPCT Bihor.

„Un alt motiv pentru care am decis să organizăm această expoziţie în aer liber este succesul de care s-a bucurat evenimentul similar, desfăşurat în luna mai. Plăcerea cu care ne întâmpină trecătorii, bucuria cu care ne privesc, curiozitatea vie care-i îndeamnă să-şi oprească paşii sunt adevărata noastră răsplată”, a mai spus Anca Popescu.

Pictorii care au răspuns invitaţiei centrului sunt: Doina Tătar, Radu Pământ, Alex Blăjan, Andrei Mezei, Vasilica Roman, Elena Bissinger, Adelina Pasc, Mircea Boţog, Horia Selegean, Bihari Barna, Cristina Breteanu, Cristina Popon, Ioan Domocoş, Elena Câmpian, Papp Gabi, Ileana Vlad, Victor Hotean, Elena Mezei, Tiberiu Covaci şi Anca Popescu.

Trecătorii se pot bucura de lucrări realizate în ulei pe pânză, acuarelă sau grafică, cu tematici diverse, de la peisaj citadin la compoziţii florale, compoziţii abstracte, sau lucrări despre animale. În următoarea perioadă, pictorii vor participa la taberele de creaţie organizate de CJCPCT Bihor pe Valea Brătcuţei.