Proiectul Crăciun de Poveste, desfăşurat de Muzeul Ţării Crişurilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a debutat cu o săptămână dedicată atelierelor din turtă dulce şi continuă, de astăzi, cu ateliere de decoraţiuni.

 

Proiectul iniţiat de Muzeul Ţării Crişurilor îşi propune ca până în data de 22 decembrie, să se desfăşoare o serie de activități dedicate sărbătorilor de iarnă, adresate elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, precum și familiilor. Activităţile se desfăşoară la Muzeul Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), la Muzeul Orașului Oradea (Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41), precum și la Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr” (str. Aurel Lazăr nr. 13) și „Iosif Vulcan” (str. Iosif Vulcan nr. 16).

La Muzeul Țării Crișurilor activităţile au debutat cu trei ateliere de decoraţiuni, la care au participat peste 200 de copii .

De astăzi, 13 decembrie, încep Atelierele de ornamente de Crăciun, iar în perioada 20-22 decembrie se va desfăşura evenimentul Povești la gura sobei (în intervalele orare 10.00 - 11.30, 12.00 - 13.30, 14.00 - 15.30).

După ce participă la ateliere, elevii au posibilitatea de a vizita una dintre expozițiile permanente, la alegere (Istorie, Artă, Etnografie, Științele Naturii, Vivariu), din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

La sediul Secției Muzeului Orașului Oradea activităţile se vor desfăţura în perioada 14 -16 decembrie şi sunt dedicate copiilor din învăţământul preşcolar şi primar.

Aceştia pot participa la Ateliere de ornamente de Crăciun. Activitatea practică va fi urmată de vizitarea, la alegere, a unei expoziții permanente/temporare existente în cadrul acestui muzeu.

De asemenea, la Muzeul Memorial Iosif Vulcan se vor desfăşura  ateliere de ornamente de Crăciun astăzi, 13 decembrie  şi mâine, 14 decembrie, iar la Muzeul Memorial Aurel Lazăr, în 15 şi 16 decembrie. Şi în aceste cazuri copiii vor vizita Muzeul Memorial după încheierea activităţilor din atelier.