Încărcați de emoție și entuziasm, copiii și părinții au pășit ieri, împreună, în noul an școlar, într-o zi în care și vremea a ținut să le surâdă. Unii dintre ei au intrat pentru prima dată într-o clasă, alții au așteptat cu nerăbdare bucuria reîntâlnirii colegilor și a celor care îi îndrumă în universul cunoașterii.

Școala Gimnazială Dacia și-a deschis, ieri dimineață, larg porțile pentru a-i primi pe cei aproximativ 1.100 de elevi care învață în această instituție de învățământ, în cele 42 de clase. Festivitatea de deschidere a avut loc la ora 9.00, în curtea școlii, și a debutat cu o slujbă Te Deum oficiată de părintele Puşcaş, prezent an de an în mijlocul elevilor și al cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Dacia.

„În anul școlar 2017-2018, elevii școlii noastre au obținut un număr record de premii și mențiuni la concursurile și olimpiadele școlare: 5.041, dintre care 135 la olimpiadele școlare pe discipline (mai mult decât dublu față de anul precedent). Șapte elevi au participat la etapa națională, de unde s-au întors cu rezultate foarte bune. Dacă în urmă cu câțiva ani spuneam că am obținut performanță la fotbal, ajungând pe locul 4 pe țară, în anul școlar trecut echipa de baschet a școlii a obținut titlul de vicecampioană națională. Tot în anul școlar trecut, școala s-a situat pe primul loc, la nivel de județ, la olimpiadele școlare la clasele a IV-a (română și matematică)”, a precizat prof. Florian Hava, directorul instituției de învățământ. Elevii cu rezultate deosebite au fost recompensați cu diplome, bani, iar 13 dintre ei au beneficiat de o tabără gratuită, din partea școlii, de şase zile, la Cabana Gaudeamus a Universității din Oradea, din Stâna de Vale. Rezultate foarte bune la învățătură au obținut elevii și la examenul de Evaluare Națională: 68,42% dintre ei au obținut medii între 8 și 10; 13 elevi au obținut note de 10 la română sau matematică, iar o elevă a obținut nota 10 la ambele discipline. Cu aceste rezultate, Școala Gimnazială „Dacia” s-a situat pe locul I la nivelul județului Bihor, în rândul școlilor gimnaziale. La admiterea în clasa a IX-a, toți elevii au reușit din prima etapă, ei învățând astăzi la licee de prestigiu din Oradea.

„Le mulțumesc colegilor mei, cadre didactice, pentru efortul depus în anul școlar trecut, precum și părinților, pentru sprijinul pe care l-au acordat școlii, sub diferite forme, precum și pentru implicarea în deschiderea în cele mai bune condiții a acestui an școlar”, a mai adăugat prof. Florian Hava, lansând tuturor participanților invitația de a participa la activitățile dedicate Centenarului Marii Uniri, îndeosebi momentului 1 Decembrie.

La final, au fost prezentate învăţătoarele claselor pregătitoare (Simona Fabian - A, Diana Zlibuț - B, Florina Zach - C, Viorica Iancu - D şi Claudia Mîndru - E) și diriginții claselor a V-a (Anca Fetea - A, Monica Berce - B, Costel Ene - C și Luminița Gâdoiu - D).

La eveniment au fost prezenţi, alături de conducerea instituţiei, Carmen Culda, din partea Poliției Oradea, precum și președinta Asociației părinților, Camelia Erdei.