În cadrul proiectului „Cetăţeni activi la puterea a treia”, a avut loc, la Hotel Melody din Oradea, un eveniment festiv, intitulat „Pentru voi, cu dragoste, un cântec și o floare!”, dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

 

Bucuria întâlnirii a adus, pentru toți cei prezenți, un farmec aparte, o deschidere spre dialog, spre destăinuiri, spre poveşti nemuritoare, păzite într-un colţ special al inimii.

Momentul artistic oferit de Corul General Traian Moșoiu, dirijor - prof. Ioan Fluieraş, și de coordonatorul proiectului, prof. Mircea Dan, a cuprins cântece dedicate soţiei şi mamei, cântece de petrecere și melodii populare despre frumuseţea femeii de la ţară.

Prin acest recital, s-a dăruit puţină lumină și culoare strălucitoare membrilor familiei, fiecăruia după rolul pe care îl are de îndeplinit în familie.

Surpriza evenimentului a fost prestaţia actorului Rin Tripa, prin poeziile recitate, prin monologul oferit și, mai ales, prin interpretarea şlagărului renumit „Vă rog să-mi acordaţi ...”

Evenimentul a fost frumos completat de prezența distinselor invitate prof. Maria Matei, elevele Lorena și Denisa Ghib, de la Școala Gimnazială nr. 11, și elevele Natalia Bakro și Diana Bianca Pop, de la Liceul de Artă Oradea, care i-au încântat pe cei prezenți cu vocile lor frumoase, curate, duioase, cu un repertoriu bogat și valoros.

„Ziua Internatională a Femeii este o sărbătoare mult așteptată de către noi, femeile. Este ziua în care suntem copleşite de bucuria darurilor, de preţuirea și respectul membrilor familiei și a colegilor de la locul de muncă. Este acel moment din an în care toată lumea acordă o atenție specială femeilor, indiferent de vârstă. Această atitudine se datorează faptului că se conştientizează rolul esenţial, de neînlocuit al femeii, ca mamă, soţie, soră, bunică, precum și dăruirea cu care aceasta oferă îngrijire, supraveghere pentru creșterea și educarea copiilor, dar și pentru îngrijirea membrilor mai vârstnici din familie”, ne-a declarat ing. Miorița Săteanu, coordonatoarea proiectului „Cetăţeni activi la puterea a treia”.