În perioada 30 iunie - 5 iulie s-a desfășurat, la Madrid, cel de-al 27-lea Congres Internațional al Societății de Transplant (TTS). Printre medicii premiați în cadrul evenimentului s-a aflat și dr. Carmen Pantiș, care a primit distincția „2018 Unsung Hero Award”, pentru contribuția în dezvoltarea medicinei de transplant.

Succesul în medicina de transplant este succesul oamenilor pentru oameni. De aceea TTS oferă la 2 ani premii pentru medicii implicați în medicina de transplant, ca o recunoaștere a unei munci dificile, sensibile, deosebit de grele, practicată în  condiții specifice care duce, în final, la salvarea de vieți umane.

Anul acesta, la congresul din 4 iulie, printre priemiați s-a aflat și coordonatorul regional de transplant de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, medicul primar ATI - Carmen Pantiș, care, alături de Yuki Nakagawa, profesor la Universitatea Niigata din Japonia, a primit premiul „2018 Unsung Hero Award” pentru contribuția, ca femei, în dezvoltarea medicinei de transplant. 

The Transplant Society a fost fondată în 1966 și este o societate medicală internațională de vârf în domeniul transplantologiei care reunește ca membri chirurgi de transplant, imunologi, nefrologi, intensiviști, anesteziști, coordonatori de transplant, biologi și alți oameni de știință implicați în transplantul de organe, celule și țesuturi. Această societate este creată pe baze istorice solide cu o tradiție deosebită și e o societate care crede cu pasiune în inovație și creativitate. Cuprinde 6.500 de membri din 105 țări ale lumii. Misiunea TTS este să ofere leadership global în medicina de transplant prin dezvoltarea științei și practicii medicale, comunicare științifică, educație medicală continuă și ghiduri de practică medicală.