Spectacolul Art Nouveau peste ani a adunat peste 2000 de orădeni în Piaţa Unirii. Solişti vocali şi instrumentali alături de balerini şi de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea au impresionat audienţa cu un show de neuitat.

Zilele Art Noveau la Oradea se anunţau de la bun început spectaculoase pentru publicul larg. Astfel, alături de expoziţii, tururi ghidate sau proiecţii de film documentar, ziua de sâmbătă, 11 iunie, avea să aducă trei spectacole deosebite pentru orădeni. Compania de teatru şi animaţie stradală Famous Art din Cluj-Napoca a fost cea care a adus magia în centrul oraşului cu spectacolele Grand Madame şi Armonia Zânelor. Anunţate la începutul zilei şi amânate spre amiază, din pricina condiţiilor meteo, ambele show-uri au făcut deliciul copiilor şi nu numai. Fragmente celebre din cele mai iubite arii au fost cântate de o solistă de operă a cărei rochie de peste patru metri adăpostea patru instrumentişti, iar zânele au arătat că există armonie între dans, muzică şi cărţi, atunci când şi-au adus magia în Piaţa Unirii.

De departe cel mai aştepat moment al festivităţilor a fost spectacolul Art Nouveau peste ani oferit de Asociaţia Opera 2 You din Cluj-Napoca, împreună cu artişti ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi Filarmonica de Stat din Oradea. Prezentat de directorul Operei Naţionale din Cluj-Napoca, Florin Estefan, şi de cunoscuta jurnalitsă Loredana Corchiş, spectacolul de care s-au bucurat, gratuit, peste 2000 de oameni a cuprins partituri celebre, care au cuprins inclusiv fragmente din Spăgătorul de nuci sau celebrul Bolero, de Ravel. Pe tot parcursul concertului, pe ecranele led au fost proiectate imagini cu simboluri Art Nouveau din Oradea.
Dirijorul concertului, Alexey Mikhaylenko, a subliniat în deschidere că spectacolul este un manifest pentru iubire şi solidaritate în vremuri tulburi. Soliştii care au performat au fost: solistele vocale Larisa Ştefan şi Alexandra Leşiu, soliştii balerini Andreea Jura şi Dan Haja şi violoncelistul Octavian Lup. Regia spectacolului i-a aparţinut Mihaelei Bogdan.

Evenimentele organizate în cadrul Zilele Art Nouveau la Oradea au fost finanţate în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Întărirea identității culturale în regiunea Dunării pornind de la patrimoniul comun Art Nouveau”.