Liceul Teoretic Aurel Lazăr a fost gazda a două evenimente deosebite realizate cu ocazia aniversării a 29 de ani de existenţă. Astfel, în 14 februarie, în sala festivă a liceului elevii au prezentat piesa Paradisul pierdut, trăgând un semnal de alarmă asupra dezastrului provocat de poluare, iar în 15 februarie au organizat Carnavalul prăjiturilor.

Spectacolul Paradisul pierdut a fost realizat de elevi sub îndrumarea profesorilor Carmen Chira și Floare Gavra. Piesa, deși prezentată în limba engleză, a fost momentul de început al unei ample discuții despre cum putem noi să prevenim distrugerea planetei. Directorul liceului, prof. Gheorghe Tirla, a apreciat eforturile elevilor actori, precum și modul în care gândesc elevii despre viitorul planetei. Sărbătoarea Liceului Aurel Lazăr a continuat şi în data de 15 februarie, când a avut loc, tot în sala festivă, Carnavalul prăjiturilor,

acțiune organizată de Consiliul Școlar al Elevilor, coordonat de președintele Adrian Florea - elev în clasa a XI-a A, și prof. Elena Luca.

Fiecare clasă a prezentat în carnaval cel puțin un tort sau o prăjitură, produsele fiind vândute ulterior la Târgul de prăjituri din incinta şcolii. Efortul elevilor a fost răsplătit cu diplome, iar juriul, format din: Katerina Ardelean, Ștefania Baczoni, Ștefan Antal – membri ai Consiliului Școlar al Elevilor, și prof. Olga Trif și Elena Luca, a oferit diplome şi pentru cea mai gustoasă, cea mai aspectuoasă, cea mai lăzăristă și cea mai originală rețetă de prăjitură, clasa cu cel mai bogat sortiment de prăjituri și cea mai bună prezentare la târg. Banii strânși cu ocazia târgului de prăjituri vor fi folosiți pentru a ajuta copii aflați în nevoi speciale.

Festivitățile dedicate Zilei Școlii au continuat după încheierea carnavalului cu o prezentare a rezultatelor obținute de elevii liceului în ultimul an, realizată de directorul instituției de învățământ, prof. Gheorghe Tirla, precum și cu înmânarea diplomelor oferite de conducerea liceului profesorilor școlii, ca semn de apreciere a profesionalismului, implicării și susținerii educației formale și nonformale a elevilor Liceului Teoretic Aurel Lazăr. Aniversarea s-a încheiat cu un scurt program artistic prezentat de elevii școlii pregătiți de profesoarele Livia Ghiurcuța și Daniela Dragoș.