Eveniment important la una dintre cele mai importante școli din Oradea. Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” a împlinit 29 de ani de la înființare, ocazie cu care organizează mai multe evenimente, printre care un carnaval și un târg de prăjituri.

Festivitățile au început joi când elevii au prezentat, în limba engleză, în fața colegilor și profesorilor, sceneta „Time travel”.

„Mesajul este unul puternic și important pentru lumea în care trăim iar elevii s-au pregătit foarte bine”, a spus, la începutul spectacolului, profesoara Carmen Chira. Alături de ea, piesa a fost vizionată și de directorul Gheorghe Tirla și adjuncta Rodica Turcaș.

Scopul declarat al piesei a fost schimbrea atitudinii oamenilor cu privire la problemele de mediu.

„Copiii noștri ne vor întreba de ce nu am făcut nimic pentru a schimba toate aceste lucruri. Oameni, faceți ceva pentru a salva planeta!”, au exclamat tinerii, într-o engleză care i-ar face invidioși și pe cei care dețin funcții și demnități publice.   

Evenimentele continuă astăzi, de la ora 10.00, când, la cantina liceului, va avea loc jurizarea Carnavalului prăjiturilor, urmată, de la 10.45 la 11.15, de Târgul de prăjituri la care elevii vor putea gusta din bunătăți. De la ora 12.00, în sala festivă, se va desfășura Adunarea festivă în care cei mai buni elevi vor fi premiați pentru rezultatele obținute.