Elevii de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu” au participat, marți, la târgul culinar anual organizat de unitatea de învățământ. Jumătate din banii strânși în cadrul evenimentului de caritate vor fi donați pentru susținerea cauzei Asociației Caritas Eparhial Oradea, “Terapie prin zâmbet”, înscrisă și anul acesta la Swimathon.

 

Începând cu pauza mare, elevii liceului orădean au fost invitați în sala festivă pentru a degusta și achiziționa din preparatele culinare pregătite de colegii lor. Cu mic, cu mare, tinerii și profesorii lor s-au bucurat de diferitele sortimente de gustări reci, aperitive și dulciuri pregătite cu pricepere și migală. Conducerea liceului a decis ca o parte din fondurile colectate la ediția din acest an a târgului culinar să fie donată cauzei Terapie prin zâmbet, înscrisă la Swimathon, un eveniment de strângere de fonduri organizat de Mișcarea Fundațiilor Comunitare în mai multe orașe din România. În plus, sub coordonarea doamnei prof. Carmen Chiș, ambasador Swimathon, șase elevi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” vor înota sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 10.00, la bazinul Ioan Alexandrescu, pentru a sprijini cauza „Terapie prin zâmbet”.

Târgul culinar a fost posibil datorită implicării directorului prof. Iulius Radu Timar, directorului adjunct prof. Călin Perțe, echipei de elevi coordonată de președintele Consiliului Școlar al Elevilor, Ioana Vasile, juriului condus de prof. Adrian Tencuțiu, precum și elevilor, diriginților și profesorilor participanți. Asociația Caritas Eparhial Oradea dorește să mulțumească pe această cale conducerii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” și tuturor persoanelor implicate în organizarea acestui eveniment.

Prin finanțarea acțiunii „Terapie prin zâmbet”, voluntarii clovni-doctori ai Asociației Caritas Eparhial Oradea vor putea să-și continue activitatea la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, aducând zâmbete pe chipurile a mii de copii internați anual.