Forfotă mare, marți seara, la grupa mică „B de la Grădinița cu Program prelungit nr. 46 „Allegria”. Sala de clasă, foarte frumos decorată în hainele festive ale Crăciunului, a fost gazda unei minunate seri petrecute într-o atmosferă de basm.

Pentru a marca sărbătorile de iarnă, grădinarii grupei mici B, sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare în educația preșcolară Alexandra Nicoruț și Teodora Negruț, au pregătit un program de sărbătoare, „Atelierul lui Moș Crăciun”. Astfel, micuții îmbrăcați în haine de sărbătoare le-au oferit părinților prezenți la serbare un mic moment artistic, dansând pe ritmuri de colinde de Crăciun și recitând poezii dedicate Moșului.

Doamna directoare a acestei instituții, prof. Rodica Ștef, i-a onorat cu prezența sa la serbare, felicitând totodată micuții preșcolari pentru activitatea lor și aducându-le, cu această ocazie, „praf magic de zâne” pentru a-i transforma pe micuți, pentru o scurtă perioadă de timp, în ajutoarele lui Moș Crăciun. Pentru a veni în ajutorul Organizației non-guvernamentale „Cătunul Verde”, micuții spiriduși și spiridușe au fost rugați să ajute la decorarea unor pungi de cadouri, cu motive de Crăciun, care vor fi folosite mai târziu de către această fundație pentru a oferii daruri copiilor mai puțin favorizați de soartă. În această activitate s-au implicat cu bucurie și entuziasmul sărbătorii și părinții prezenți. Muzica, voia bună și prăjiturile de sezon au făcut ca treaba să meargă ca pe roate.

Fiecare preșcolar din cadrul grupei mici B a primit câte un frumos ornament din lemn, cu numele propriu gravat pe acesta. Bucuria, însă, cea mai mare a fost momentul în care Moșul, cu tolba sa plină de daruri, și-a făcut apariția în sală. Chipurile copiilor radiau de uimire, bucurie și, totodată, nerăbdare în așteptarea cadoului mult dorit. Chichotele lor zglobii și asigurarea că ei au fost foaaaarte cuminți și ascultători l-au înduplecat pe Moș să le ofere darurile promise. Atmosfera de basm a fost culminată de privilegiul micuților și a părinților de a se poza alături de Moș.

Sursa foto: Sonia Florina