Asociația Internațională Euro Foto Art, în parteneriat cu Asociația Fotocluburilor din Ungaria (MAFOSZ)  a inițiat în premieră internațională organizarea Expoziției Fotocluburilor MAFOSZ (din Regiunea limitrofă Ungariei). Evenimentul a reunit la Oradea artişti din Serbia, Slovacia şi România ale căror fotografii  au fost premiate în cadrul acestui prim salon internaţional.

 

Expoziția care a fost vernisată duminică, 27 august,  cuprinde 64 de fotografii alb-negru și color realizate de membrii Fotocluburilor din: Serbia, Slovacia, şi România. Pentru acest salon internaţional  au fost înregistrate 160 de imagini alb-negru și color, realizate de artiştii din cele trei ţări MAFOSZ amintite mai sus.

Juriul, format din: Horváth Imre (Ungaria, președinte), Georg S. Holzmann (Germania) și Dezső László (România) a ales 64 de fotografii, condiţia pentru a fi prezent în expoziţie fiind ca media minimă a notelor acordate să fie 6,33.

Locul I a fost obținut de Fotoclubul Marx Jozsef Târgu Mureș, care a obținut 104,6 puncte şi va primi placheta MAFOSZ. Locul II a fost obținut clubul „F 10” (82,29 puncte), iar locul III de clubul Prisma, ambele din Miercurea Ciuc. Locul IV a revenit Asociației Euro Foto Art Oradea (57,98 puncte), locul V a fost de obținut de clubul Homorod din Harghita, locul VI a revenit clubului Helios din Slovacia), pe locul VII s-a clasat „Klein House” din Serbia. Vernisajul expoziției a fost organizat special în cadrul anului Sfântul Ladislau şi s-a bucurat de prezența  președintelui MAFOSZ, artistul fotograf Horváth Imre. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția a fost deschisă oficial de către  artistul fotograf Ștefan Tóth. Momentele muzicale au fost susținute de violistul Thurzó Sándor József.

Expoziția organizată în parteneriat cu Primăria Oradea, Muzeul Cetății și orașului Oradea, respectiv Clubul Fotografic Nufărul, va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până în data de 21 septembrie. Aceasta poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 09.00 - 18.00.