Săptămâna Europeană a Mobilităţii a debutat în weekend la Oradea cu o serie de concursuri organizate de Agenţia Pentru Protecţia Mediului Bihor, sub sloganul  „Combină și Deplasează-te”.

 

Partenerii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au contribuit în  weekendul 16-18 septembrie la buna desfăşurare a unor serii de întreceri, pentru copii şi adulţi, dar şi a unui flash-mob care, din pricina vremii reci şi ploioase, s-a ţinut în incinta unui club de fitness din magazinul Crişul.
Dacă vineri, 16 septembrie, a avut loc tradiţionala întrecere între tramvai, autobuz şi bicicletă, organizată în cadrul Ziua Porţilor Deschise la OTL, sâmbătă, 17 septembrie, în incinta sălii de fitness Fit4U, a fost organizat un exercițiu sportiv coordonat  de instructori de gimnastică. Tot sâmbătă a avut loc un concurs de biciclete pentru angajații Plexus, iar premiile în bani vor fi folosite pentru a cumpăra biciclete/trotinete pentru un orfelinat. Duminică, a fost rândul copiilor să se bucurue de o plimbare cu  autobuzul  turistic, iar astăzi, 19 septembrie, în intervalul 16.00-18.00, se va ține un concurs de alegare pentru copii (Parcul Brătianu). Copiii vor concura la o probă de alergare, care se va desfășura în interiorul Parcului Brătianu, pe un traseu amenajat pe zona verde a parcului și a trotuarelor, pe o lungime de aproximativ 700 m.
Săptămâna mobilităţii va continua şi în zilele următoare, cu acţiuni de igienizare pe Crișul Repede, un concurs pentru copii cu bicicleta, dar şi „Critical Mass”, evenimentul are ca scop atragerea atenției asupra faptului că și bicicliștii fac parte din trafic.

Săptămâna Mobilității Ecologice se va desfășura la sediul SC. Plexus Services RO, toată săptămâna. Compania donează 10/lei/zi/persoană pentru toți cei care aleg să vină la muncă în acea săptămână cu bicicleta, skateboard-ul etc. Acești bani vor fi folosiți pentru a cumpăra răsaduri care vor fi plantate ulterior de angajații Plexus și Comunitatea Tineretului (Fundația Comunitară Oradea). Tot în cadrul acestei activități vor fi împărțite broșuri informative pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța durabilității.