Primul workshop „mamprenoare” a avut loc sâmbătă, de la ora 11.00, în Cetatea Oradea. Deși nu a fost multă lume, managerul Comunității Mamprenoare din Timișoara și Oradea – Simona Elena Popa susține că, la fel ca în alte orașe, mișcarea va lua amploare în următoarea perioadă.

Pentru că în timpul concediului de maternitate, multe femei se gândesc să renunțe la cariera lor și să își deschidă o afacere proprie care să le înlocuiască salariul și să le ofere mai mult timp cu familia, femeile din toată țara s-au organizat într-o comunitate denumită „mamprenoare”. Aici își pot împărtăși experiența, pot oferi ponturi și ajutor pentru mămicile care vor să își continue activitatea și după venirea pe lume a micuțului.

„Lumea este reticentă. S-au înscris mulți, dar au venit puțini. Așa a fost peste tot unde am început acest proiect. La Cluj am început cu 3 persoane și acum este o comunitate de 300 de mămici. Important este ca mămicile să înțeleagă ideea, să știe că pot cere ajutor, că le putem ajuta. Cele care au venit la workshop au înțeles ideea. Au pus întrebări, au venit cu soluții. Le mulțumesc celor din Cetatea Oradea pentru sprijin. Mămicile care vor să se înscrie se pot informa de pe site-ul mamprenoare.eu. Voi reveni în Oradea peste două luni să țin un nou workshop”, a spus, pentru Crișana, Simona Elena Popa.

Mamprenoare este singura comunitate din România care conectează mamele antreprenor din toată țara și din diaspora și le oferă acestora educație antreprenorială, programe de consultanță și mentorat personalizat, o platformă online, pe care își pot promova afacerile în mod gratuit, târguri în care își pot vinde produsele și chiar o revistă glossy printată în care își pot scrie singure povestea și atrage clienți.