Sculptorul Alexandru Ciobotariu organizează în perioada 20 ianuarie-2 februarie 2019, la Oradea, un workshop de ceramică - design obiect, care se adresează atât copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, cât și adulților.

 

Actul artistic, în toate formele sale, nu e doar frumos și relaxant, dar este și un instrument de vindecare a minții și chiar a trupului. Orice formă de creație artistică are valențe și potențial terapeutic, atât pentru creator cât și pentru public.

„Workshop-ul de ceramică este dedicat pasionaților de obiecte ceramice și de design de obiect, care vor să învețe tehnici de lucru, modelare, tipuri de materiale și să-și creeze o colecție de obiecte, dar și celor ce-și propun să transforme pasiunea într-un hobby creativ, cu bătaie lungă sau activează deja în domeniului designului și urmează cursul pentru a explora și învăța lucrul cu noi tehnici și materiale. Cursul intensiv îi trece pe cursanți prin detaliile creației unui obiect de ceramică contemporană și se axează pe tehnica modelării din lut alb sau negru, ridicarea la mână și folosirea roții olarului”, explică sculptorul Alexandru Ciobotariu.

Cursul se adresează atât copiilor (10-18 ani), cât și adulților, și este structurat în trei întâlniri de weekend, fiecare cu o durată de aproximativ trei ore - tocmai pentru a fi și la îndemâna celor care au un program foarte încărcat în timpul săptămânii.

Grupele de maxim șapte cursanți îi asigură profesorului timpul necesar pentru a ghida îndeaproape proiectul de ceramică al fiecărui cursant.

„Fiecare cursant își va defini un proiect personal de design de obiect (cei care au deja un proiect, îl pot aduce cu ei), care, la finalul cursului, se va concretiza într-un obiect de uz casnic/decor sau un ansamblu de obiecte ceramice, vase sau, de ce nu, bijuterii”, mai spune interlocutorul nostru.

Cursul se desfășoară în perioada 20 ianuarie-2 februarie 2019, în centrul orașului Oradea, în incinta cabinetului de psihologie Marcela Iovan (str. Iosif Vulcan, nr. 7, ap 4), într-un ambient calm și prietenos. Doritorii vor fi inițiați la fața locului de sculptorul Alexandru Ciobotariu despre tot ce înseamnă culisele creației ceramice.

Perioada de desfășurare a cursului este următoarea: prima întâlnire - duminică, 20 ianuarie 2019, între orele 10.00 - 13.00 - copii, iar între orele 14.00 - 17.00 - adulți; a doua întâlnire: duminică, 27 ianuarie 2019, între orele 10.00 - 13.00 - copii, iar între orele 14.00 - 17.00 - adulți; ridicare obiecte și feedback: sâmbătă, 2 februarie 2019, între orele 17.00 - 17.45 copii, iar între orele 18.00 - 18.45 - adulți. Preț: 480 lei/ copil, 640 lei/ adult. Locurile sunt limitate!

Cei care vor veni la curs cu un prieten/o prietenă/ doi copii și vor cumpăra două locuri sau mai multe deodată vor beneficia de 10% reducere.

De menționat că toate materialele de lucru (ceramica, instrumentarul, vopsele, arderile etc.), precum și coffee break-ul sunt incluse în acest preț.

„Pe parcursul întâlnirilor noastre, îți vom pregăti și câte o surpriză culinară dulce”, anunță organizatorii workshop-ului.

Informații suplimentare și înscrieri la telefon: 0742.459.013, pe e-mail: atelier.ciobotariu@yahoo.com sau pe pagina de facebook a artistului.