Fundația Corneliu Coposu împreună cu Fundația Academia Civică au onoarea și plăcerea să vă invite la un eveniment deosebit: prezentarea volumului „Poeme”, de Corneliu Coposu.

 

Poeziile au fost gândite în timpul celor 17 ani de detenție și puse pe hârtie după ieșirea Seniorului din închisoare, în 1964. Lansarea cărții va avea loc pe data de 4 martie, ora 18.00, în Sala Mare a Primăriei Oradea și se va bucura de participarea PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a doamnei Ana Blandiana, președinta Fundației Academia Civică, a lui Dan Liviu Boeriu, cronicar literar, precum şi a lui Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv al Fundației Corneliu Coposu.

„Corneliu Coposu nu și-a publicat poeziile din două motive: pentru că avea, ca om de cultură, o foarte înaltă părere despre poezie și pentru că avea, ca om politic, o foarte severă părere despre definiția acestuia. Dar și un motiv și altul nu fac decât să se adauge calităților intelectuale și morale ale celui care a avut puterea să facă prin viața și ideile sale cel mai mare dar generațiilor următoare: acela de a le fi model. Faptul că a scris versuri îi conturează profilul cu o lumină în plus. O lumină care ne îmbogățește istoria.” (Ana Blandiana)