Fotograful orădean, Remus Toderici, invită orădenii pasionaţi de călătorii şi fotografie la un eveniment inedit. Cuba, o poveste în imagini, prezintă, cu ajutorul proiecţiei video, amănunte neştiute din viaţa cubanezilor, destinaţii netrasate pe hărţile turistice obişnuite, dar şi sfaturi pentru a găsi cazarea potrivită, fără a apela la servicii hoteliere.

Remus Toderici a petrecut 14 zile în Cuba, în primăvara anului 2017, o excursie pe care o plănuia demult şi pe care şi-a dorit-o... altfel. „Am fost inspirat în această alegere de un travel blogger, Sori Ţigăeru. I-am urmărit călătoriile din Maroc, Chile şi Myanmar şi am decis să iau legătura cu ea. Astfel, mi-a fost recomandat organizatorul călătoriei în Cuba, Ovidiu Balaj”, a spus fotoreporterul CRIŞANEI.

„Mă interesa să cunosc partea autentică a Cubei, viaţa reală a localnicilor, iar această excursie mi-a oferit şansa la care visam. Am ales traseul Havana - Vinales - Cienfuegos - Trinidad - Havana. Am locuit doar în gazdă la localnici, am folosit mijloace de transport în comun, am interacţionat cu mici producători, cu meşteşugari, cu oameni simpli”, a spus Remus. „Dincolo de dorinţa de a surprinde spiritul autentic al acestor comunităţi, ne-am dorit ca banii pe care-i cheltuim să ajungă direct la oameni. Inclusiv suvenirurile pe care le-am cumpărat sunt handmade”, a explicat fotograful. În ce priveşte imaginile surprinse, Remus s-a axat mai mult pe portrete, arhitectură şi street photography. Dincolo de proiecţia video, orădenii prezenţi la eveniment vor afla detalii despre cazare, transport şi masă, care nu se regăsesc în pliantele turistice. Cei interesaţi sunt aşteptaţi în Cetatea Oradea, corpul E, sediul Manifest pentru Oradea, duminică, 18 iunie, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.