Galeria „Ștefan Vilidár István” din Oradea, administrată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică deosebită.

De această dată, pe simezele cunoscutei galerii din Cetatea Oradea, vor fi instalate fotografii monocrom și color, realizate de trei membri ai Asociației Internaționale „Euro Foto Art”: Fórián Andrea, Kovács Orsolya și Ștefan Tóth. Expoziția de grup este alcătuită din 45 de fotografii, realizate cu ocazia unor deplasări de creații organizate la diferite manifestări desfășurate în pusta maghiară. Publicul vizitator va putea descoperi printre exponate fotografii ce prezintă tradițiile și obiceiurile păstorilor de animale din Parcul Național „Hortobágy” din județul Hajdu Bihar. De menționat faptul că multe dintre fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru, respectiv în minunatele tonuri de gri. Fiecare fotografie transmite un mesaj unic către privitor.

Artista fotograf Fórián Andrea este absolventă a Cursului de Tehnică și Artă Fotografică organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în anul 2018. Din lucrările ei au fost organizate, în vara acestui an, mai multe expoziții personale de artă fotografică, atât în Cetatea medievală Oradea, cât și în diferite localități în Bihor. Artista fotograf Kovács Orsolya Andrea este, de asemenea, absolventă a Cursului de Tehnică și Artă Fotografică organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în 2019. Ea expune a două oară în acest an, după expoziția intitulată „Debut”, vernisată cu ocazia absolvirii cursului.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 26 iulie, de la ora 18.00, în prezența autorilor, în cunoscuta Galerie din Corpul C (etajul I) al Cetății Orădene, la care organizatorii invită toți iubitorii fotografiei să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele celor două organizații fotografice din Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de criticiul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi susținute de reprezentantul formației „Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József  (violă), care va interpreta piese din repertoriul internațional.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului până în data de 6 august 2019, între orele 8.00 – 20.00, la care accesul publicului este gratuit.