Orădenii au aşteptat în zadar în staţii, azi dimineaţă, mijloacele de transport în comun gestionate de OTL. Angajaţii societăţii locale de transport public au declanşat o aşa zisă „grevă spontană”.

Sute de orădeni şi navetişti care folosesc mijloacele de transport ale OTL au stat degeaba astăzi în staţii. Niciun tramvai sau autobuz nu a circulat, angajaţii societăţii încetând lucrul. O parte dintre ei s-au adunat la sediul societăţii pentru a negocia cu conducerea. Revendicările angajaţilor sunt de natură salarială.

„Activitatea SC Oradea Transport Local SA este intrerupta din cauza unei greve spontane declansate de angajati. Ne cerem scuze calatorilor pentru disconfort” a fost comunicatul laconic al purtătoarei de cuvânt a OTL, Carmen Tocuţ.

"Cerem majorarea salariilor la 3.000 lei pe cartea de muncă pentru un şofer sau un vatman, tichete de masă în valoare de 15 lei, acordarea sporului de stress de 15% şi plata cu 100% a sâmbetelor şi duminicilor", a declarat un protestatar. 

Angajaţii susţin că salariul brut pentru un şofer este, în prezent, de 2.019 lei. 

Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la faţa locului în jurul orei 6.00, dar fără niciun rezultat. "Dacă vreţi, ieşiţi la lucru, dacă nu, nu, pentru că nu vă pot oferi nimic", le-a spus primarul. 

Efectul "grevei spontane" a fost resimţit de toţi orădenii la începutul programului de lucru. Întregul trafic rutier a fost dat peste cap, elevii au întârziat la ore, iar părinţii lor la serviciu. Nici companiile de taxiuri nu au făcut faţă, toate maşinile disponibile fiind solicitate, ca atare timpii de aşteptare până la preluarea comenziilor fiind extrem de mari. 

Greviştii au declarat că nu vor relua lucrul până când nu li se vor satisface toate revendicările.