Zeci de persoane s-au prezentat la camera de gardă a spitalului din Beiuş, în urma furtunii care a lovit, duminică după amiaza, judeţul Bihor. Trei dintre pacienţi au rămas internaţi la Beiuş iar alţi patru au fost transportaţi la UPU Oradea. De asemenea, doi tineri au fost răniţi la Poieni. Mai multe şcoli din judeţ şi-au suspendat, ieri, cursurile. 

 

Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 23 de ani, au fost răniți în timp ce se aflau pe raza comunei Poieni. Femeia, care prezenta o plagă contuză frontală și bărbatul, suspect de fractură de gleznă, au fost asistați de către echipajul de pompieri militari paramedici din cadrul Stației Aleșd și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea. Un număr de 35 de persoane s-au prezentat direct, fără a apela sistemul unic 112, la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Beiuș. Dintre acestea, 17 nu au necesitat internare, 3 au fost internate, 4 au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea de către echipajul care încadrează autospeciala de victime multiple din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea. Niciuna dintre persoane nu au prezentat leziuni care să le pună viața în pericol.

Furtuna de duminică a afectat 38 de unități administrativ - teritoriale afectate (copaci și stâlpi de electricitate căzuți, acoperișuri avariate): Oradea, Beiuș, Ștei, Nucet, Vașcău, Aleșd, Buntești, Drăgănești, Tărcaia, Finiș, Sâmbăta, Holod, Dobrești, Pocola, Uileacu de Beiuș, Remetea, Răbăgani, Căbești, Pomezeu, Curățele, Budureasa, Lunca, Pietroasa, Roșia, Criștioru de Jos, Cărpinet, Câmpani, Bulz, Rieni, Aușeu, Vadu Crișului, Ceica, Husasău de Tinca, Toboliu, Bratca, Șuncuiuș, Popești, Lazuri de Beiuș). În 7 unități administrativ-teritoriale (Ștei, Buntești, Rieni, Vașcău, Pietroasa, Drăgănești și Lunca) au fost afectate clădirile a 18 unități școlare, cursurile fiind suspendate în cursul zilei de luni în școlile respective. În 5 localităţi (Rieni, Petrileni, Păntăşeşti, Curăţele, Drăgăneşti) s-au produs avarii la imobile, fiind afectate majoritatea gospodăriilor (acoperişuri luate de vânt); 203 localități (din 348 inițial) cu avarii la rețelele electrice: 18 de linii de medie tensiune, 364 de posturi de transformare și 12 stâlpi de medie tensiune. Nouă drumuri au fost blocate parțial sau total de copaci căzuți, dintre care 2 naționale, 5 județene și 2 comunale; 3 imobile au fost inundate şi s-a înregistrat o avarie la infrastructura căii ferate (copac căzut peste calea ferată).