Zilele trecute, a avut loc finala proiectului național „Maraton pentru Educație Antreprenorială”, creat și implementat de CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin).

Evenimentul a fost susținut atât de Inspectoratele Școlare Județene și autoritățile locale, Primăria Generală a Municipiului București, Teatrul Nottara din București (gazda evenimentului), cât și de mediul privat, precum PROEDUS și Direcția de Cultură, Învățământ și Turism.

Bordul CONAF Bihor a fost reprezentat de președinta CONAF Bihor, Elizabeth Balla, psiholog clinician, și vicepreședintele dr. Flori Bicăzan, coach și specialist în programare neurolingvistică (NLP), și Emese Balog, psiholog și trainer. Pe lângă rolul activ pe care îl dețin în CONAF, acestea sunt și fondatoarele Open Tribe, Academia de Business și Leadership din Oradea, contribuind, zi de zi, la dezvoltarea armonioasă a tinerilor și familiilor din România, atât prin cursuri dedicate tinerilor, cât și consilieri destinate părinților responsabili. Născută în Oradea, Academia s-a extins cu succes în întreaga țară, dată fiind dorința și credința celor trei antreprenoare într-o schimbare a tinerilor din țara noastră.

Fondatoarele Open Tribe au fost, de asemenea, gazdele acestui maraton la nivel județean. Echipele de finaliști din județul Bihor au fost formate din elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita și Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea. Prima echipă a imaginat două prototipuri de roboți care să fie folosiți în scop educațional, cea de-a doua echipă a avut ideea de a fi furnizorii unici a unei făine speciale de greieri, iar cel de-al treilea echipaj a propus un sistem care să ofere posibilitatea de investiție într-o monedă Crypto proprie. La această etapă națională 200 de elevi finaliști și-au prezentat munca elaborată cu detaliu în echipă, care a rezultat în 35 de proiecte și idei de afaceri ingenioase din 11 județe, respectiv municipiul București. În ciuda competiției acerbe, județul Bihor a reușit să câștige două mențiuni. La evenimentul de la Teatrul Nottara a participat și Natalia-Elena Intotero, preşedinta Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaților, care a luat cuvântul, după care i-a invitat pe copii să viziteze Parlamentul. Tinerii bihoreni s-au bucurat, așadar, de un moment cultural după concurs.

„Mulțumim fondatoarelor Academiei de Business și Leadership Open Tribe, pentru implicarea, tenacitatea și dedicarea de care au dat dovada, precum și pentru pregătirea elevilor pe parcursul acestor luni de zile. Congruența dintre misiunea lor zilnică din cadrul Academiei Open Tribe și valoarea adăugată prin intermediul acestei inițiative nu fac altceva decât să sublinieze interesul, ambiția și determinarea acestora de a le oferi tinerilor un viitor cu cât mai multe oportunități de dezvoltare”, a precizat dr. Réka Balog, profesor, trainer și editor Open Tribe.