Diploma este cel mai amplu festival dedicat viitoarei generații de artiști, actualii studenţi la Arte, din România și are rolul de a promova universul creativ al acestora în fata unui public larg. Este, practic, prima interacțiune a tinerilor artiști cu publicul larg, dar și o potențială rampa de lansare în domeniu, multora dintre participanți festivalul oferindu-le contextul pentru a-și vinde prima lucrare.

Evenimentul este organizat în Bucureşti şi se află deja la cea de-a şasea ediţie.

Proaspeţii absolvenţi ai facultăţilor de arhitectură, arte plastice şi arte decorative din toată ţara au astfel posibilitatea să îşi prezinte lucrările de licenţă şi disertaţie în expoziţia centrală a festivalului, construindu-se astfel un dialog între discipline, universităţi, tinerii absolvenţi şi, nu în ultimul rând, specialişti consacraţi.

Diploma este un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank. Evenimentul va avea loc anul acesta între 11 și 20 octombrie și va prezenta, pentru al doilea an consecutiv, cele mai bune lucrări ale absolvenților tuturor facultăților vocaționale din țară. Absolvenții de arte și arhitectură din România își pot înscrie lucrările de diplomă (licență și disertație, 2019) până pe 25 iulie, urmând ca cele mai bune proiecte să fie expuse, prezentate și promovate în cadrul ediției de anul acesta a festivalului.  În fiecare an, evaluarea și selecția proiectelor înscrise este făcută de un board creativ format din peste 30 de profesioniști consacrați în industriile creative și artele vizuale.  În cele cinci ediții de până acum, Diploma s-a impus ca un susținător al tinerei generații de creativi români, oferindu-le acestora vizibilitate și deschidere atât în fața specialiștilor din industrie, cât și în fața pasionaților de artă. Totodată, DIPLOMA a reprezentat, încă de la prima ediție, puntea de legătură a fiecărei noi generații de artiști cu publicul larg, atât prin expoziția centrală, cât și prin evenimente conexe, precum conferințele Diploma Talks, audiții de teatru, vizionări de filme și musicaluri, la care s-au adăugat o serie de petreceri. La ediţia de anul trecut a existat un participant la festival din Oradea: Cristina Dan, cu scurtmetrajul Evadarea. Înscrierile se fac pe site-ul institute.ro.