Festivalul Poveşti din Arcadia a ajuns la final duminică, 22 mai. Weekendul a oferit o serie de surprize copiilor care au trecut pragul teatrului. Astfel, pe lângă clasicele spectacole pentru copii, actorii celor două trupe au organizat seri de poveşti şi jocuri.

Intitulate Seri de poveşti în pijama, cele trei evenimente organizate de teatru şi-au propus să le prezinte copiilor şi o altă imagine asupra lumii spectacolelor. Actorii le-au citit celor mici poveşti într-un cadru nonformal, invitându-i pe scenă sau în sala mică a teatrului, aşezaţi pe perne sau păturici. Fie că au fost poveşti proiectate, ca în cazul serii cu diafilme, fie că au fost citite din cărţi, ele au fost definite de interactivitate, copiii fiind invitaţi să răspundă sau să contribuie la desfăşurarea acţiunii. În plus, fiecare seară a cuprins jocuri distractive pentru cei mici, astfel că spectatorii teatrului Arcadia au cunoscut actorii şi altfel, dincolo de personajele cu care erau obişnuiţi.

Au încântat copiii Ioana Dragoş Gajdo şi Igor Lungu (vineri), Alina Leonte şi Andrei Fazecaş (sâmbătă) şi Adela Lazăr şi Florian Silaghi (duminică).

Festivalul Poveşti din Arcadia s-a desfăşurat în perioada 15-22 mai. Timp de opt zile Trupa Arcadia a susţinut reprezentații multiple ale celor mai cunoscute titluri din repertoriu „Scufița Roșie”, „Frumoasa și Bestia”, „Pinocchio”,  dar și din literatura română: „Capra cu trei iezi”, „Isprăvile lui Păcală” și „Punguța cu doi bani”. Dacă în weekend spectacolele se vor juca pentru publicul larg, în timpul săptămânii copiii au venit la teatru organizat, cu școala sau cu grădinița.
Pe tot parcursul evenimentului, în foaierul teatrului a fost deschisă o expoziţie de machete şi păpuşi realizate de butaforul şi scenograful Răzvan Chendrean. De la mascota Arc la Dino şi dragonul care îşi mişcă aripile, machetele au fost un alt punct de atracţie pentru copii.