La începutul acestei săptămâni, a avut loc vernisajul expoziţiei fotoreporterilor bihoreni în Galeria Cinematografului Makk Kálmán din Berettyóújfalu (HU). Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Internaţională Euro Foto Art (AIEFA).

AIEFA a beneficiat de sprijinul partenerului său, Centrul Cultural Berettyó, iar vernisajul a fost un preambul al Festivalului de vară. Au fost expuse 40 de fotografii alb-negru şi color, acceptate la ediția a VII-a a expoziției fotoreporterilor din Euroregiunea Bihor - Hajdú-Bihar.
Expoziția fotoreporterilor bihoreni a fost vernisată prima dată în luna februarie a anului 2022, în  Oradea, la Galeria Euro Foto Art. A urmat, în luna martie, un vernisaj la Casa Partium din Debreţin, evenimentul din Berettyóújfalu fiind, prin urmare, al treilea dedicat acestei expoziţii.

Artistul fotograf Ștefan Tóth István, preşedintele AIEFA, a subliniat în cadrul vernisajului rolul desosebit pe care l-au avut aceste expoziții în promovarea evenimentelor petrecute în cele două județe vecine. Directorul Casei Partium, Stanik István, expert media, a prezentat fotografiile expuse, în cadrul unui tur.
Momentele muzicale ale evenimentului au fost oferite de către artiștii Thurzó Sándor József (violă) din Oradea și Kocsis Csaba  (chitară, voce) din Berettyóújfalu, care au interpretat mai multe piese din repertoriul maghiar. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în data de 6 iulie.