Vacanţa de vară s-a terminat, elevii reluându-şi locurile în bănci pentru începutul unui nou an şcolar. Eleganţi şi entuziaşti, cu buchete de flori în mână şi cu dorinţa de a-şi revedea colegii şi dascălii, sute de copii au păşit, ieri dimineaţă, pe porţile Şcolii Dacia, din Oradea, pentru a participa la deschiderea festivă programată pentru ora 9.00.

 

Festivitatea de deschidere, care s-a desfăşurat în curtea şcolii, a debutat cu o slujbă Te Deum oficiată ca în fiecare an de părintele Aurel Puşcaş. La eveniment au fost prezenţi, alături de conducerea instituţiei, inspectorul şcolar Adelina Iacob, reprezentanta Poliţiei de proximitate, Carmen Culda,  şi preşedinta Asociaţiei Părinţilor, Camelia Erdei.

„La Şcoala Gimnazială Dacia se desfăşoară un învăţământ de calitate, acest lucru rezultă şi din vizita de evaluare a unei echipe de experţi ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, desfăşurată în anul şcolar trecut: din cei 43 de indicatori de performanţă, 14 au fost apreciaţi cu calificativul „excelent”, iar cei 29 cu calificativul „foarte bine””, a precizat directorul instituţiei de învăţământ, Florian Hava, urându-le bun venit şi mult succes tuturor, în special celor din clasa a VIII-a, pe care îi aşteaptă un examen naţional. Despre calitatea învăţământului din această instituţie vorbesc de la sine şi rezultatele obţinute de elevi în anul şcolar trecut. Astfel, la olimpiadele şi concursurile şcolare, au fost obţinute 2.207 premii şi menţiuni, dintre care 50 la olimpiadele şcolare, cu participarea a şapte elevi la etapa naţională şi 2.157 la concursurile judeţene, regionale, naţionale şi internaţionale. De asemenea, rezultate foarte bune au fost obţinute de elevii din clasele a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională, procentul de promovabilitate fiind de 100%: 91,23% au obţinut medii între 7-9,99, 42,11% - între 9-9,99, iar 10 elevi au obţinut note de 10 la limba română sau matematică. Rezultate foarte bune au reuşit elevii claselor a VIII-a şi la admitere, toţi fiind admişi în prima etapă, cei mai mulţi învăţând astăzi la liceele de prestigiu din Oradea. „Le mulţumim cadrelor didactice, cât şi părinţilor pentru toate acestea”, a spus Florian Hava, care a transmis şi alte veşti bune cu prilejul acestui nou început. Astfel, în acest an, instituţia de învăţământ a fost inclusă de către Primăria Oradea în proiectul european „Creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale Dacia”, proiect care va consta în anveloparea clădirii, lucrări de reabilitare termică, montarea panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, modernizarea sistemului de climatizare, modernizarea instalaţiei de iluminat. „În urma acestui proiect, condiţiile de pregătire ale elevilor noştri se vor îmbunătăţi şi mai mult”, a încheiat directorul Florian Hava. În anul şcolar 2017 - 2018, la Şcoala Gimnazială „Dacia” vor învăţa 1124 de elevi, dintre care 729 în ciclul primar şi 395 în ciclul gimnazial.

În continuare, au fost prezentate învăţătoarele claselor pregătitoare (Amalia Ciorba - A, Anca Pandrea - B, Paula Vidican - C, Maria Iagăr - D şi Ancuţa Şuta - E) şi diriginţii claselor a V-a: Diana Curilă - A, Raluca Crişan - B, Lavinia Raţiu - C şi Delia Tarr - D.