150 de elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” au participat vineri, de la ora 12.00, la Gala laureaților concursului „Cântecele Unirii”, un eveniment dedicat Centenarului în cadrul căruia au fost premiate clasele care au reușit să cânte cel mai frumos melodii patriotice.

Gala s-a desfășurat în sala festivă a școlii, în prezența Eugeniei Borbei de la Primăria Municipiului Oradea, a fostului director Ioan Micu, a consilierului municipal Grigore Morar, a primvicepreședintelui Vatra Românească Ioan Chivari și a președintelui Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Bihor - Dan Poinar.

„Le mulțumesc tuturor elevilor pentru implicare și diriginților pentru efort și organizare”, a spus, printre altele, directorul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, Gheorghe Tirla.

A urmat apoi premierea celor mai bune clase și gala laureaților în care au urcat pe scenă ocupanții primului loc de la fiecare nivel de clasă: a V-a, a IX-a B, a X-a C, a XI-a D și a XII-a B.

Evenimentul a făcut parte din proiectul dedicat sărbătoririi „Centenarului Marii Uniri”, desfășurat în perioada 22-28 noiembrie, inițiat de conducerea liceului în parteneriat cu Consiliul Școlar al Elevilor.

În cadrul lui, fiecare clasă a avut de  învățat două cântece ale unirii și anume „Hora unirii” și un cântec la alegere din broșura „Cântecele unirii”. Cântecele au fost învățate și repetate la orele de dirigenție, la orele de muzică sau după terminarea orelor de curs.

Juriul a fost format din Gheorghe Tirla - directorul liceului, Elena Luca, Cristina Bradau și elevii Adrian Florea - președintele Consiliului Școlar al Elevilor și Stefania Baczoni, vicepreședintele.