Timp de o oră, orădenii au fost invitați sâmbătă seara, între orele 20.30-21.30, să stingă lumina, pentru sănătatea planetei și pentru a celebra Ora Pământului (Earth Hour).

Sub deviza „Dăruieşte naturii din energia ta”, sâmbătă seara, în jurul statuii Ostașului Român, copiii coriști de la mai multe școli orădene, alături de părinții și prietenii, au cântat pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta. Repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii a făcut parte din broșura Ora Pământului by Cantus Mundi 2023, editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii Corului Madrigal și Cantus Mundi. Evenimentul a fost coordonat de Nicoleta Emilia Țâmpu, dirijoarea corului Liceului Greco-Catrolic Oradea, alături de care s-au aflat și dirijoarele altr coruri prezente de la Don Orione, Lucian Blaga, Oltea Doamna, Gimnazială nr. 11, Dacia, Liceul Sanitar, Colegiul Național Emanuil Gojdu etc.

Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat Antonia Nica, viceprimar al Oradiei, precum și episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

În total, în țară, 26.000 de persoane au participat la acțiunile organizate de Programul Național Cantus Mundi cu prilejul celei mai mari mobilizări voluntare mondiale dedicate protejării mediului - Ora Pământului.

Copiii din peste 250 de coruri și ansambluri instrumentale Cantus Mundi au cântat alături de familii, prieteni și profesori pentru sănătatea planetei, în cadrul a 79 de recitaluri găzduite în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara.

„Anul acesta am depășit toate așteptările! Acesta este un semn de sănătate pentru societatea în care trăim și ne aduce multă speranță. Iată cum, în al 60-lea an de existență neîntreruptă, programul Corului Madrigal reușește să convingă mai bine de 26.000 de români să cânte împreună, pentru 60 de minute și să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor de mediu cu care ne confruntăm”, a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.