Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre cei mai importanţi specialiști pe teme de securitate și geopolitică din România, va susține miercuri, 23 noiembrie, de la ora 17.00, la Muzeul Țării Crișurilor, conferința „Războiul din Ucraina. Câteva considerații”. 

 

Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău al Academiei Române și Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează miercuri, 23 noiembrie, de la ora 17.00, o nouă conferință în cadrul seriei „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor”, în care protagonist va fi prof. univ. dr. habil. Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre cei mai importanţi specialiști pe teme de securitate și geopolitică din România.

Conferinţa „Războiul din Ucraina. Câteva considerații” va avea loc în sala de conferințe a instituției muzeale și va fi moderată de prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în timp ce prezentarea invitatului îi va reveni prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș.

În cadrul conferinței vor fi abordate elemente de natură istorică, dar și evenimente de actualitate în ceea ce privește conflictul armat existent pe teritoriul Ucrainei. Războiul din Ucraina afectează indirect România, fapt ce trezește îngrijorare în rândul românilor.

„Considerațiile cu privire la conflictul militar existent în Ucraina au la bază analize din perspective diverse și pe mai multe nivele, cu scopul de a creiona realitatea pe care suntem forțați să o trăim, criza energetică, inflația și potențiala recesiune economică, dar și o analiză a riscurilor la care ne putem aștepta sau care se întrevăd. Călătoria academică își are fundamentele însăși în formarea și expertiza pe care invitatul nostru le are, acesta fiind istoric, diplomat și om politic, ocupând de-a lungul timpului înalte demnități, precum director al Serviciului de Informații Externe al României, ministru de Externe și prim-ministru al Guvernului României”, transmit reprezentanții Muzeului Țării Crișurilor. Intrarea la eveniment este gratuită, în limita a 150 de locuri!

Prezent şi la Universitate

Înainte însă de a conferenţia la Muzeul bihorean, Mihai Răzvan Ungureanu va vorbi, la Universitatea din Oradea, despre „Ce datorează Europa secolului XIX”.

Răspunzând invitației prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie, prof. univ. dr. habil. Mihai-Răzvan Ungureanu, va conferenția în fața studenților, masteranzilor, doctoranzilor și profesorilor Universității din Oradea. Oaspetele va fi prezentat publicului de prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării. Evenimentul academic, cu titlul „Ce datorează Europa secolului al XIX-lea”, va avea loc miercuri, 23 noiembrie, în Aula Magna a Universității din Oradea, de la ora 11.00. Intrarea va fi liberă.