În jur de 150 de orădeni au participat duminică dimineața, de la ora 7.30, pe platoul din fața catedralei episcopale din Oradea (Grădina Palatului Baroc) la evenimentul tradițional de binecuvântare a mâncărurilor de Paști.

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una importantă pentru credincioșii catolici. Aceștia au sărbătorit Învierea Domnului - Sfintele Paști. În cea mai importantă locație din Bihor, Bazilica Romano-Catolică din Oradea, slujba a fost ținută de episcopul László Böcskei.

În noaptea de înviere, ritualul binecuvântării focului în afara bisericii a fost făcut doar împreună cu câțiva preoți fără a implica mulțimea, respectând în acest fel măsurile împotriva pandemiei.

Dimineața, de la ora 7.30, pe platoul din fața catedralei episcopale din Oradea (Grădina Palatului Baroc), în jur de 150 de persoane au așteptat cu coșurile împletite din nuiele, pline cu bucate, ca acestea să fie binecuvântate de episcopul László Böcskei.

„La fel cum natura se reînnoiește anual, la același lucru se poate aștepta și cel care crede în puterea și miracolul învierii. Și toate astea doar pentru că piatra a fost rostogolită de la gura mormântului”, a spus, printre altele, în omilia de duminică dimineața, episcopul László Böcskei.

Pentru a putea organiza o participare cât mai sigură a credincioșilor la liturghia pascală, s-au celebrat mai multe liturghii solemne, acestea urmând programul duminical, de la orele: 8.00, 10.00, 11.30, 18.00.

Organizarea evenimentelor, cu respectare măsurilor de distanțare socială, a fost ireproșabilă.