Casa Darvas la Roche și-a redeschis aseară porțile pentru publicul larg, oferind un nou eveniment orădenilor. De data aceasta, trei caricaturiști cu renume i-au surprins pe cei prezenți realizând caricaturi pe loc.

Autorii portretelor - artiștii Marian Avramescu, Gabriel Rusu și lt.col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv, au realizat caricaturi pe loc pentru cei care au dorit să rămână cu o amintire frumoasă. Activitatea artistică s-a desfășurat și pe strada Libertății, în proximitatea Casei Darvas. Evenimentul „Caricaturi pe loc” va continua astăzi, 21 iulie, și mâine, 22 iulie, între orele 19.00- 21.00, intrarea fiind liberă.

Gabriel Rusu

Născut în 1969, la Sărmașu, în jud. Mureș, Gabriel Rusu este absolvent al Universității de Arte din Târgu Mureș și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Federation of Cartoonists Organizations.

Are lucrări publicate în albume, cataloage, ziare și reviste din țările în care a participat la saloanele internaționale de caricatură: Italia, Portugalia, Germania, Slovacia, Polonia, Turcia, Macedonia, Suedia, Bulgaria, Muntenegru, Azerbaidjan, Siria, Iran, China, India, Coreea de sud, SUA Graficianul a obținut mai multe premii atât în țară, cât și în străinătate.

Marian Avrămescu

Născut pe 9 februarie 1957 în loc. Sângeru din Prahova, Marian Avramescu a debutat cu grafică de presă, fiind colaborator al multor ziare și reviste de la noi și de peste hotare. A studiat pictură în atelierul lui Sterfi (pictor modernist, conferențiar al Institutului Nicolae Grigorescu).

„Portretul pe care mi l-a realizat Marian Avramescu este cel mai reuşit din cele pe care, în lunga mea viaţa, le-am adunat de la diverși artişti”, declara, la lansarea albumului „Cum mă vezi şi cum te văd”, avându-l ca autor pe Marian Avramescu şi tipărit de A.M. PRESS, epigramistul Mircea Ionescu-Quintus. Albumul, cuprinzând 101 portrete, de la Patriarhul Teoctist şi Regele Mihai, până la cei mai importanţi bancheri, ziarişti, oameni de cultură, a fost premiat de Clubul Român de Presă. Lucrări semnate de Avramescu au fost premiate la concursuri internaţionale de caricatură şi grafică.

Lt. col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv

Născut la Sibiu, pe 24 ianuarie 1959, absolvent al Colegiului Național Liceal Mihai Viteazul din Alba-Iulia și apoi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, lt.col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv a debutat în caricatură în 1979, la Salonul Republican al Umorului Apollo din Tg. Mureş.

Cristi Vecerdea este singurul artist de gen cunoscut ca şi „caricaturist de front”. El a fost în zone de conflict precum Bosnia sau Afganistan. Artistul a câștigat peste 80 de premii naționale și internaționale.