Dimineață plină pentru pompierii bihoreni. Ieri, între orele 06.00 și 08.00, la dispeceratul ISU „Crișana” au fost primite 40 de apeluri de urgență care vizau, în special municipiul Oradea. Pompierii au avut de îndepărtat şapte arbori căzuți pe carosabil și doi copaci doborâți de vijelie pe două autoturisme și evacuarea apei din 10 subsoluri și două curți.

 

S-a intervenit pe străzile Dunării, Spartacus, Olimpiadei, Gheorghe Doja, Libertății, Macului, Mărăști, Aleea Rogerius, Avram Iancu, Uzinelor, Louis Pasteur, Nicolae Grigorescu și  George Enescu.

25 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au intervenit cu autospecialele și motopompele din dotare, acționând pentru îndepărtarea a şapte arbori căzuți pe carosabil și a doi copaci doborâți de vijelie pe două autoturisme, respectiv pentru degajarea a trei străzi inundate și evacuarea apei din 10 subsoluri și două curți. De asemenea, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au înlăturat de pe carosabil un copac doborât de vântul puternic, iar pompierii Detașamentului Marghita au evacuat apa acumulată în urma ploilor torențiale, de pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Vremea rea va continua însă până vineri. Conform ABA Crişuri, în intervalul 13 iunie, ora 14.00 - 15 iunie, ora 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Barcău (judeţele Sălaj şi Bihor), Crişul Repede - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad) și Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad) va fi cod galben. Vorbim despre scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Alături de pompieri, formațiile de intervenție rapidă din cadrul ABA Crișuri sunt pregătite să intervină dacă situația hidrologică o va impune.