Marți, 19 decembrie, la Biserica Greco-Catolică „Tuturor Sfinților” (Don Orione), din cartierul Ioșia Nord, a avut loc serbarea de Crăciun a copiilor din grupa mijlocie de la Grădinița Don Orione, educatoare Diana Suciu și Alexandra Miheș.

Îmbrăcați în frumoase costume populare, copiii au prezentat un amplu program dedicat Crăciunului, intitulat „Colindătorii”, care a cuprins poezii, cântece, dar și câteva obiceiuri tradiționale: Plugușorul, Sorcova și Semănatul.

„Îngerii venind cântau,/ Păstoraşii fluierau,/ Crai din depărtări veneau,/ Daruri scumpe aduceau”, au fost versurile recitate de una dintre fetițe.

În a doua parte, spectacolul a cuprins cântece în limba engleză, pregătite de copii sub îndrumarea profesoarei lor Ioana Rittinger, dar și câteva momente coregrafice antrenante, pe care prichindeii le-au prezentat împreună cu Giana Sala, instructor de zumba.

La final a venit și Moșul mult așteptat, cu sacul plin de cadouri. După ce s-a așezat în mijlocul copiilor, i-a luat pe genunchi, pe fiecare, iar cei mai dezghețați dintre ei i-au recitat poezii.

Decorul pregătit pentru serbare a fost unul specific sărbătorilor care se apropie. Au fost clipe pline de emoție și bucurie pentru toți cei prezenți - părinți, bunici, frați, surori, verișori, unchi și mătuși, care i-au susținut pe micuți cu aplauze, i-au filmat și fotografiat minute în șir.

Părintele Mihai Fechetă, directorul Centrului Don Orione, a fost, și de această dată, în mijlocul copiilor, imortalizând fiecare moment, peste 300 de fotografii fiind la dispoziția părinților pe pagina de facebook a părintelui.

„Ne-am pregătit timp de două săptămâni pentru serbare. Am repetat în fiecare zi, cel puțin o dată. Copiii au fost receptivi și comunicativi, iar activitatea a ieșit așa cum ne-am dorit. Să nu uităm că lucrăm cu copii, iar programul trebuie adaptat vârstei lor”, ne-a declarat educatoarea Diana Suciu.