Ce este fericirea?, s-au întrebat copiii din Ceata lui Piţigoi, în cadrul unei activităţi care s-a desfăşurat în Orăşelul Copiilor. Mioriţa Săteanu le-a răspuns că fericirea este acea stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină pe care o simţim atunci când corpul şi sufletul se află în armonie deplină.

          

Sâmbătă, 19 martie, nici un copil din „Ceata lui Piţigoi” nu a avut voie să fie supărat, pentru că a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Fericirii. Directorul Taberei „Ceata lui Piţigoi”, prof. Ecaterina Grecu, împreună cu prof. Andor Muscaş Aura şi cu prof. Iliescu Doina au lucrat cu copiii în atelierul de creaţii din Orăşelul Copiilor, pentru a exprima mai uşor ce înseamnă pentru ei Fericirea, cum o percep şi cui o dăruiesc. Cu acest prilej, copiii au creat plicuri în care şi-au scris gândurile, au confecţionat flori, prin care au dăruit fericirea celor dragi şi au realizat pliante cu mesaje de fericire. La final, ei le-au oferit celor dragi tot ceea ce au realizat, cu multă îndemânare, în cadrul taberei „Ceata lui Piţigoi”. „Fericirea noastră se regăseşte în ochii fericiţi ai copiilor”, ne-a declarat ing. Mioriţa Săteanu, coordonatorul proiectului “Ceata lui Piţigoi”.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a decis, în anul 2012, ca marcarea acestui eveniment să se facă în fiecare an pe data de 20 martie, pentru încurajarea societăţilor civile, a organizațiilor non-guvernamentale și persoanelor fizice să marcheze această zi prin activităţi publice de sensibilizare.