Peste 400 de elevi ai claselor I-IV, Step by Step, din cadrul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu au participat vineri, 16 decembrie, la cea de-a XXII-a ediţie a tradiţionalului Colind al Moşilor.

După doi ani de pauză, pricinuită de pandemie, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea a reluat una dintre cele mai frumoase tradiţii ale sale: Colindul Moşilor.

Iniţiat în anul 1998 de profesor înv. Cornelia Vesea, Colindul Moşilor şi-a propus să aducă o bucurie oamenilor de pe stradă care apreciază această tradiţie a colindatului din moşi-strămoşi, dar nu se mai pot bucura de ea ca odinioară. An de an, copiii din ciclul primar, echipaţi  cu pelerine roşii şi clopoţei, vestesc apropierea sărbătorilor de iarnă, cântând în Catedrala greco-catolică Sfântul Nicoale, în instituţii publice şi în Piaţa Unirii.


La ediţia din acest an, copiii au avut de înfruntat o zi ploioasă, dar nu s-au lăsat convişi de capriciile vremii să renunţe.
După întâlnirea cu PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic, au pornit printre stropii de ploaie spre Primăria Oradea. Aici au fost întâmpinaţi de viceprimarul oraşului, Antonia Nica, fost director al Liceului greco-catolic Iuliu Maniu.  Aceasta le-a mulţumit pentru prezenţă, subliniind totodată că Primăria a fost colindată în această săptămână de 5.000 de copii.
Ultima oprire a elevilor a fost pe treptele Teatrului Regina Maria, acolo unde, spre bucuria tuturor participanţilor, ploaia s-a oprit şi a făcut loc primelor raze de soare, în timp ce corul moşuleţilor a răsunat în întreaga piaţă.