Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea a fost ieri, de la ora 17.00, gazda unui vernisaj inedit. Studenții și masteranzii de la Facultatea de Arte și-au prezentat publicului lucrările practice de licenţă şi disertaţie.

Studenții de la specializările: Pictură, Grafică, Arte Decorative, Design, Pictură şi Multimedia și-au prezentat ieri, la Muzeul Țării Crișurilor, cele mai bune lucrări realizate în anul în curs.

„Chiar dacă este un eveniment anual, rămâne unul inedit. Asta pentru că studenții și-au ales singuri temele și au dat dovadă de foarte multă creativitate. Au fost peste 20 de studenți implicați, iar îndrumătorii lor sunt mulțumiți. Expoziția poate fi vizitată de orădeni și în următoarele două săptămâni”, a spus Corina Andor, decanul Facultății de Arte a Universității din Oradea, care a subliniat că munca la organizarea expoziției nu a fost deloc ușoară, mai ales că s-a făcut în paralel cu sesiunea de admitere la care sunt așteptați toți absolvenții de liceu care vor să deprindă tainele artelor.

Astăzi, 18 iulie, în aceeași locație, se va derula un concert vocal instrumental al absolvenţilor Departamentului de Muzică, specializările: Interpretare muzicală - instrumente, Interpretare muzicală - canto. Intrarea la eveniment este liberă.