După ce în 12 aprilie, arborii de tisa din faţa Teatrului de Stat au fost toaletaţi, a venit şi vremea relocării acestora în Parcul 1 Decembrie. Azi dimineaţă la ora 9.00 a fost demontat gardul de fier din jurul parcului de tise. Apoi primul arbore a fost scos din pământ cu ajutorul unei macarale, operaţiune ce a durat aproximativ o oră.

Primăria Oradea anunţa la momentul toaletării tiselor din faţa Teatrului de Stat Oradea, în 12 aprilie, că, după această măsură, spre finalul lunii aprilie, arborii vor fi relocaţi efectiv în Parcul 1 Decembrie. Acest lucru s-a întâmplat azi, operaţiunea de mutare derulându-se la orele prânzului. Scoaterea din pământ a primului arbore a durat aproximativ o oră, reprezentanţii Primăriei neputându-se pronunţa dacă vor fi relocaţi toţi într-o singură zi sau va fi o procedură ce va dura mai multe zile.

La finalul lunii martie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a dat avizul privind reabilitarea Pieţei Ferdinand şi implicit pentru mutarea celor 14 arbori de tisa în Parcul 1 Decembrie. Procedura de toaletare, mutare şi plantare în Parcul 1 Decembrie este supervizată de prof. Gheorghe Sarca, de la Facultatea de Protecţia Mediului şi membru în Comisia consultativă de mediu.